Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: 2020 is bijna voorbij, op naar 2021!

2020 is bijna voorbij, op naar 2021! 2020 is bijna voorbij, op naar 2021!
Geschreven door Richard Sikkes op wo 30 dec 2020 om 21:42:18 uur.
Dit artikel is 182 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Allereerst wil ik iedereen een goede jaarwisseling wensen en een goed, nieuw, fris begin van 2021 toewensen. Hopelijk komen we in 2021 van de Corona af en kunnen we weer nader tot elkaar komen.

2020 was op zich best wel een raar jaar en dan druk ik me eigenlijk nog zachtjes uit. Voor mij was het jaar ronduit Kwalitatief Uitermate Teleurstellend. Het was niet een jaar wat ik van te voren had bedacht en gepland. 2020 begon nog goed, er was al wel Corona, maar dat was eigenlijk nog een beetje een ver van mijn bed show, maar kwam wel snel dichterbij.

In maart hadden we eerste lockdown, dat was een hele rare gewaarwording. Het was vrijwel uitgestorven op straat en alles was ineens anders. Vlak voor de lockdown kwam mijn toemalige vriendin nog snel naar me toe, zo konden we elkaar toch gewoon blijven zien en hadden we gezelschap aan elkaar en samen kwamen we die lockdown wel door. We hadden allebei nooit gedacht dat we het 7 weken met elkaar uit zouden houden, maar we hebben het toch maar mooi geflikt.

Eind 2019, begin 2020 was ik al zo'n beetje begonnen met de ontwikkeling van deze huidige website en layout, veel testen, lezen en uitproberen en heel veel code analyseren en herschrijven. Pas in de 1e lockdown raakte de ontwikkeling van de website in een stroomversnelling en kreeg de website steeds meer vorm en begon het er steeds beter uit te zien.

Tijdens die lockdown heb ik de website uiteindelijk online gezet voor het grote publiek. In die tijd kwam ook de Oogvereniging op de proppen met het welbekende stigmatiserende hesje, waar intussen al veel over is geschreven. We hebben in mei geprobeerd om de Oogvereniging op andere gedachten te krijgen zodat ze meer aandacht gingen geven aan ons algemene hulpmiddel, de Witte Stok.

Na de lockdown liep mijn relatie stuk, heel erg jammer, want we hadden het zo leuk samen. Maar Corona heeft m uiteindelijk de das om gedaan. We zijn nu gelukkig goede vrienden en zijn in november samen nog op vakantie geweest naar CenterParcs.

Vlak voor de 1e lockdown zou ik al naar de dagbesteding in Onnen, maar vanwege die lockdown moest alles dicht. Maar uiteindelijk werd alles weer opengesteld en mochten we weer naar de dagbesteding, mits we ons aan de geldende maatregelen hielden, dus 1.5 meter afstand bewaren en handen wassen. Nu is afstand bewaren voor blinden en slechtzienden erg lastig, en het gaat ook echt weleens mis, maar dat voorkom je toch niet. We doen allemaal ons best om toch die afstand te bewaren.

In 2020 heb ik fantastische nieuwe mensen leren kennen, waaronder Annajouk en Peter, maar nog wel meer mensen die allemaal 1 ding gemeen hebben, ze hebben het hart op de juiste plaats zitten. Dus 2020 heeft ook nog wel weer iets positiefs opgeleverd, het was gelukkig niet alleen maar kommer en kwel.

Daarnaast heb ik ook de dames van de thuiszorg leren kennen, ze komen elke dag 2 keer om mijn ogen te druppelen. Maar echt waar, ik heb echt diep respect voor deze dames, sommigen moeten iedere dag door weer en wind op hun fiets heel sneek doorfietsen. Iedere dag even vrolijk en met een glimlach, al zie ik dat niet meer en nu al helemaal niet vanwege de mondkapjes. Ik waardeer ze heel erg en ik vind dat dat best wel eens gezegd mag worden. De dames werken hard voor die paar centen en dat mag best wel beter beloond worden!

Eerst moest ik helemaal niks hebben van social media, facebook, twitter e.d. Ik was er altijd zwaar allergisch voor, dat kwam ook deels door negatieve berichtgeving, maar ook door ervaringen uit het verleden. Maar je schijnt het tegenwoordig toch nodig te hebben, want alles wordt er steeds meer op gericht, je kunt bijna niet meer zonder/ Dus toch uiteindelijk maar besloten om Facebook maar weer eens te proberen, met angst en beven. Maar dat ging wonderwel goed, was wel weer even wennen, maar ik zag al gauw in dat het een ideaal platform is om je website te promoten en onder de aandacht te brengen.

Bijkomend voordeel was dat ik oude vrienden van 30 a 40 jaar geleden weer teruggevonden heb. Mensen waarbij ik vroeger in de klas heb gezeten of mee in een groep heb gezeten. Zelfs nog contact met een oud groepsleidster van 40 jaar geleden, geloof het of niet, ze was geen spat veranderd, nog even mooi als toen.

Via Facebook, kun je ook allerlei bedrijven en rganisaties volgen en deelnemen aan groepen om zo tips en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Intussen heb ik mijn website ook aangepast, zodat ik mijn schrijfsels kan delen met Facebook, Twitter, LinkedIn en Email en dat werkt echt super!

De website begint steeds beter te lopen, er komen steeds meer bezoekers op af en er verschijnen steeds meer artikelen en foto's En nu is de webshop aan de beurt om eens flink onder handen genomen te worden, dat is nog een beetje een achtergebleven kindje gebleven. In het begin had ik m snel in elkaar gezet en dat werkte op zich wel goed. Daarna er niet echt meer naar omgekeken en van de week zag ik de code weer en dacht alleen maar, oh my god, heb ik dat geschreven?

Ja dat heb je weleens, je leert steeds weer nieuwe dingen en je verzint steeds meer handige code om de dingen wat handiger te doen, maar als je maanden niet naar de webshop omkijkt, dan zie je echt een groot verschil. Maar ook dat gaat goedkomen in 2021.

Wat 2021 ons gaat brengen, weet ik niet, er staan nog diverse dingen op de rol, maar daar kan ik nu nog even niks over kwijt, omdat er nog niet genoeg duidelijkheid is. Zodra er meer duidelijkheid is, wijd ik er wel weer een artikel aan, heb ik dan ook weer wat om over te schrijven.

Verder hoop ik dat 2021 een stuk meer positiviteit met zich meebrengt. Nieuwe contacten, nieuwe ideeen en nieuwe inzichten. Dat de Corona op z'n retour is en dat we elkaar weer handen mogen geven en elkaar eens een lekkere dikke knuffel kunnen geven, want dat is toch wel iets wat ik nu echt wel ontzettend mis.

En natuurlijk hoop ik ook dat er weer een nieuwe liefde in mijn leven komt, iemand om samen leuke dingen te ondernemen en samen de uitdagingen aangaan. Alleen is ook maar alleen en met z'n 2tjes is het toch een stuk leuker en gezelliger. Probleem is, hoe ga je dat doen, daten als slechtziende of blinde of iemand met een dubbele beperking? Het is allemaal op uiterlijk gericht, maar dat zien we dus weer niet. Maar dat is dan weer een mooie uitdaging voor 2021 om me daar eens wat meer in te gaan verdiepen, want ja ook wij met onze beperkingen willen ook graag meedraaien in de maatschappij en niet altijd maar apart gezet worden, wij doen er ook toe.

Nou, dit was dan weer even het jaar 2020 in vogelvlucht, op naar 2021! Ohja, pas op met vuurwerk! Het mag dan wel niet, maar niet iedereen gaat zich eraan houden, dus wees toch maar voorzichtig. Als je geen vuurwerk hebt, kun je altijd nog even naar buiten lopen en BOEM! toepen. Kans is alleen wel groot dat je daarna alsnog afgevoerd wordt ;-)

Tot in het nieuwe jaar!!!


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Reclame filter voor je netwerk
Reclame filter voor je netwerk
99.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

Ook na de Coronacrisis zou het winkelpersoneel gele- of oranje hesjes moeten blijven dragen.

Ja
Nee
Weet niet
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!