Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Apple brengt iOS 14.4 en iPadOS 14.4 uit; Brengt een nieuwe Direct Touch-instelling voor VoiceOver-gebruikers

Apple brengt iOS 14.4 en iPadOS 14.4 uit; Brengt een nieuwe Direct Touch-instelling voor VoiceOver-gebruikers Apple brengt iOS 14.4 en iPadOS 14.4 uit; Brengt een nieuwe Direct Touch-instelling voor VoiceOver-gebruikers
Geschreven door Richard Sikkes op di 26 jan 2021 om 21:04:10 uur.
Dit artikel is 165 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Apple heeft vandaag iOS 14.4 en iPadOS 14.4 uitgebracht, die, naast de gebruikelijke bugfixes en verbeteringen onder de motorkap, een nieuwe Direct Touch-toegankelijkheidsinstelling bieden, ondersteuning voor het herkennen van kleinere QR-codes in de Camera-app, evenals de optie om classificeer Bluetooth-apparaattypen in Instellingen.

Wanneer u naar Instellingen> Toegankelijkheid> VoiceOver> Rotoracties navigeert, vindt u nu een nieuwe sectie met de naam Direct Touch Apps, van waaruit u Direct Touch app-per-app kunt inschakelen. Dit zou bij apps zoals Flicktype de noodzaak moeten wegnemen om Direct Touch in te schakelen elke keer dat je de app gebruikt (of, in het geval van Flicktype, het toetsenbord).

Als aanvulling op deze nieuwe instelling heeft Apple ook Direct Touch toegevoegd aan de lijst met items die kunnen worden toegevoegd aan of verwijderd uit de VoiceOver-rotor via Instellingen> Toegankelijkheid> VoiceOver> Rotor.

Voor eigenaren van een HomePod mini en een nieuwer model iPhone uitgerust met een U1-chip, introduceren deze update voor iOS en de HomePod-software-update die ook vandaag is uitgebracht een nieuwe overdrachtservaring bij het overbrengen van audio tussen de twee apparaten. AppleInsider beschrijft hoe de nieuwe Handoff werkt:

Terwijl u uw telefoon in de buurt van de HomePod mini brengt, wordt het licht bovenop de luidspreker gedimd en klein en begint het langzaam helderder en helderder te gloeien naarmate het dichterbij komt. Tegelijkertijd begint je telefoon te trillen. De trilling neemt in intensiteit toe naarmate de apparaten dichter bij elkaar komen.

Terwijl u ze samenvoegt, verschijnt er een statusbalk bovenaan het scherm van uw telefoon. Het toont een pictogram van de HomePod mini, de naam en de locatie van het apparaat. U kunt erop tikken om uw audio handmatig door te geven of door de apparaten dichterbij te brengen. Als je de apparaten eenmaal dichtbij genoeg hebt gebracht, gaat het lampje op de HomePod mini knipperen en wordt je audio overgedragen van je iPhone naar de HomePod of omgekeerd.

Zodra de audio is overgebracht, verschijnt er een nieuwe kaart op uw telefoon met daarop de grote albumhoes, de track die momenteel wordt afgespeeld, de audiobediening en een AirPlay-knop voor het omleiden van audio.

Als je een HomePod mini en een met U1 uitgeruste iPhone hebt, deel dan hieronder je mening over de nieuwe overdrachtservaring voor VoiceOver-gebruikers.

Bugs

Onze tests suggereren dat er geen reeds bestaande toegankelijkheidsproblemen zijn opgelost in iOS 14.4 en iPadOS 14.4.

Op het moment van posten zijn we ons bewust van een nieuwe bug voor blinde en slechtziende gebruikers in deze releases.

Zoals we altijd benadrukken, kunnen we geen uitspraken doen over de volledigheid of nauwkeurigheid van onze tests. We zijn maar een klein team en het is voor ons simpelweg onmogelijk om alle apparaten, configuraties, applicaties en use cases te testen. Dienovereenkomstig, om ons te helpen ervoor te zorgen dat de informatie op deze pagina zo volledig en nauwkeurig mogelijk is, kunt u ons dit laten weten in de opmerkingen van eventuele reparaties; verbeteringen; of regressies die u aantreft in uw eigen gebruik van iOS 14.4 en iPadOS 14.4.

iOS 14.4 Release-opmerkingen

iOS 14.4 bevat de volgende verbeteringen voor je iPhone:

  • Kleinere QR-codes kunnen door Camera worden herkend
  • Optie om het Bluetooth-apparaattype in Instellingen te classificeren voor de juiste identificatie van hoofdtelefoons voor audiomeldingen
  • Meldingen voor wanneer de camera op uw iPhone niet kan worden geverifieerd als een nieuwe, originele Apple-camera in iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max

Deze release lost ook de volgende problemen op:

  • Er kunnen beeldartefacten verschijnen in HDR-foto's die zijn gemaakt met de iPhone 12 Pro
  • Fitnesswidget geeft mogelijk geen bijgewerkte activiteitsgegevens weer
  • Het typen kan worden vertraagd en woordsuggesties verschijnen mogelijk niet op het toetsenbord
  • Het toetsenbord wordt mogelijk niet in de juiste taal weergegeven in Berichten
  • Audioverhalen van de Nieuws-app in CarPlay worden mogelijk niet hervat nadat ze zijn gepauzeerd voor gesproken instructies of Siri
  • Schakelbediening inschakelen in Toegankelijkheid kan verhinderen dat telefoongesprekken worden beantwoord vanuit het vergrendelscherm

Hoe te updaten

iOS 14.4 en iPadOS 14.4 zijn beschikbaar via Over-the-Air Update (Instellingen> Algemeen> Software-update) via Finder op een Mac met macOS Catalina of hoger, of via iTunes op een pc of Mac met macOS Mojave of lager.

Voordat u de update uitvoert, raden we u ten zeerste aan een volledige en volledige back-up van uw apparaat te maken (lokaal of in iCloud, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur). Dit zorgt ervoor dat u, in het onwaarschijnlijke geval dat er iets misgaat tijdens het updateproces, een actuele back-up bij de hand heeft voor het geval het apparaat moet worden hersteld. Als u de OTA-update gebruikt, raden we u aan om uw apparaat op een voedingsbron aan te sluiten voor de duur van het download- / installatieproces, om te voorkomen dat uw batterij tijdens de update in het onwaarschijnlijke geval leegraakt.

Meer informatie over het bijwerken van de software op uw apparaat is beschikbaar op deze Apple Support-pagina.

Zoals altijd horen we graag uw mening over deze updates. Vind je de nieuwe functies en veranderingen leuk? Laat het ons weten door hieronder een opmerking toe te voegen.


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen hartje met halsketting
Speksteen hartje met halsketting
19.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

Ontheffing voor het dragen van een mondkapje voor mensen met een beperking, vind je dat een goed idee?

Ja
Nee
Weet niet
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!