Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Bijna een maand op de nieuwe server

Bijna een maand op de nieuwe server Bijna een maand op de nieuwe server
Geschreven door Richard Sikkes op zo 01 nov 2020 om 12:33:06 uur.
Dit artikel is 128 keer bekeken en er zijn 3 reactie(s) geplaatst.

Het is alweer bijna een maand geleden dat ik de nieuwe server in gebruik heb genomen. De oude server was vervangen voor een nieuwe, vanwege problemen met de harde schijf. We zijn nu bijna een maand verder en ik kan je vertellen dat vrijwel alles goed is gegaan en dat alles nog steeds naar volle tevredenheid draait.

Nu ik weer meer vertrouwen heb gekregen in de server, durf ik ook weer dingetjes erop te ondernemen en weer flink aan de website te gaan werken. Hier en daar kun je al wat resultaten zien in de website.

Momenteel ben ik bezig om de hele website goed en kritisch door te lichten en waar nodig, de nodige aanpassingen te doen. De documentatie hoek is verdwenen, de meest belangrijke documentatie zit nu in dit blogsysteem. Dit scheelt een aardige berg code, wat nu niet meer ingeladen hoeft te worden en bovendien is het menu iets compacter geworden en past het beter op een klein schermpje.

Ook dit blogsysteem heeft wat veranderingen ondergaan en als het goed is, wordt het nu wat duidelijker en overzichtelijker gepresenteerd. Ook is de vindbaarheid van de artikelen verbeterd, zoekmachines kunnen nu alle relevante informatie vinden en indexeren, zodat de site steeds beter gevonden kan worden.

De website statistieken zullen vanaf vandaag echt een betrouwbaar beeld gaan geven van alle website bezoeken, ze zijn nu betrouwbaar genoeg. Nu ik de sitemap op een andere manier samenstel en dat niet iedere pagina tig keer gescand wordt, scheelt enorm. Iedere actie op een pagina wordt gezien als een hit. Nu de sitemap rechtstreeks uit de database komt, hebben we al die hits niet meer en geven de statistieken nu een realistischer beeld van de bezoekers. Ditzelfde geldt voor de tellers op de site zelf, die zullen nu ook minder hard omhoog gaan.

goed, ik ga nog even door met het bijwerken van de site, we zijn op de goede weg.


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reactie #3 van 3 door Richard Sikkes op zo 22 nov 2020 om 22:29:50 uur.


UPDATE: Intussen draaien we nu met een nieuwe SSD in de server, deze heb ik vorige week alsnog maar vervangen voor een nieuwe omdat tijdens mijn afwezigheid de boel op tilt geslagen was en ik het niet meer vertrouwde. De hele ombouw heeft al met al zo'n 6 uur geduurd, waarvan de meeste tijd in beslag werd genomen door het klonen van de ene naar de andere schijf en er een heleboel kleine bestandjes waren. De hele afgelopen week waren er verder geen problemen en ik heb zelfs het idee dat de server net even wat vlotter reageert dan voorheen.

Reactie #2 van 3 door Richard Sikkes op ma 16 nov 2020 om 13:13:06 uur.


UPDATE #2: Intussen is gisteravond alsnog de SSD vervangen voor een nieuw exemplaar. Dat had zoals gebruikelijk weer eens de nodige voeten in de aarde en het ging vanzelfsprekend ook weer eens niet van een leien dakje. En na het nodige gevloek en dreigen met een hamer is het dan toch eindelijk gelukt om alles weer aan de gang te krijgen. Het was uiteindelijk een operatie van zo'n 6 uur en de patient leeft nog en herstelt goed.

Alles lijkt weer naar behoren te werken en hopelijk zijn de vaagheden rond de SSD nu ook opgelost. Moet wel, want nu is in wezen de hele server vervangen.

Reactie #1 van 3 door Richard Sikkes op ma 02 nov 2020 om 00:49:09 uur.


UPDATE: Ah een klein schoonheidsfoutje gevonden in de datum notaties, door er voorloopnullen voor te plaatsen is het wat beter leesbaar en worden de tijden goed weergegeven.

Intussen ook nog wat overbodige, niet gebruikte code eruit gegooid, dus dat ruimt weer lekker op.

En verder begonnen aan een nieuwe uitbreiding, genaamd Fotoalbums. Hiermee hoef ik maar 1 keer een plaatje te uploaden en ik kan datzelfde plaatje meerdere keren gebruiken in bijv. een blogpost of elders op de site. Daarnaast komen er meerdere fotoalbums voor onder andere de speksteen beeldjes en mijn schilderkunsten en verder is er nog plaats voor leuke en grappige plaatjes of foto's. Ik ben bezig met het beheer gedeelte en pas als dat allemaal een beetje lekker loopt, ga ik de albums zichtbaar maken en openstellen voor het grote publiek.

Al met al, we zijn weer lekker op dreef.

U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen hartje met halsketting
Speksteen hartje met halsketting
19.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Witte Stok zou veel meer aandacht in de media moeten krijgen.

Eens
Oneens
Geen mening
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!