Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Blijf maar binnen met je stok

Blijf maar binnen met je stok Blijf maar binnen met je stok
Geschreven door Richard Sikkes op vr 14 aug 2020 om 09:07:24 uur.
Bijgewerkt op zo 29 nov 2020 om 11:13:13 uur.
Dit artikel is 311 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Van een vriendin van me hoorde ik het onderstaande verhaal, waar mijn broek compleet van afzakt, hoe bedoel je de omgekeerde wereld?

Ze vertelde me dat ze op straat werd aangesproken door een BOA die haar vertelde dat ze beter binnen kon blijven omdat afstand houden voor blinden en slechtzienden vrijwel onmogelijk is. En nee, ze loopt niet met zo'n idioot hesje van de Oogvereniging rond. Ze gebruikt een taststok van 1.40m, met haar arm iets naar voren gericht, heeft ze de afstand van 1.5 meter wel voor zich. Iedereen die dan die stok raakt of erover struikelt, houdt simpelweg geen afstand.

Deze BOA lokte dan ook een stevige discussie uit met haar en enkele omstanders. Toen ze even met de stok zwaaide, om het t edemonstreren, sprong de BOA 2 meter achteruit en droop af.

Zeg, meneer of mevrouw BOA, ook wij hebben het recht om gewoon de straat op te gaan, met al onze beperkingen, de meesten van ons zijn al aan huis gekluisterd en komen de deur niet uit. Moeten we binnenblijven omdat wij geen afstand kunnen houden? Dacht het toch echt niet. Maar ik weet het wel, het was een makkelijk slachtoffer om aan te spreken, want tegen een jongere durven ze vaak niet eens op te treden. Nee pak dan maar een vrouwtje met stok, zodat je toch je quotum haalt... Stoer hoor!

Wij mijden al zoveel mogelijk de drukte, dat is iets wat we standaard al doen, het is gewoon niet fijn om in de drukte te lopen met een stok, afgezien van het vele omgevingsgeluid, waar we met onze dubbele beperking ook nog eens mee te maken krijgen. Soms moeten we daarvoor een straatje omlopen, dat is niet erg, daar blijven we fit bij. Maar andere routes betekenen vaak ook weer obstakels en een hoop gedoe.

Maar nogmaals, wij gaan echt niet binnen zitten kniezen, omdat anderen geen afstand tot ons kunnen bewaren, we hebben de stok en die zullen we ook echt wel gebruiken om die anderhalve meter "af te dwingen".


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Reclame filter voor je netwerk
Reclame filter voor je netwerk
99.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Oogvereniging heeft een hesje "Ik zie je niet, hou jij afstand?". Ga jij met zo'n hesje de straat op?

Ja, lijkt me handig
Nee, absoluut niet.
Geen mening.
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!