Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Daten met audiovisuele beperking is lastig

Daten met audiovisuele beperking is lastig Daten met audiovisuele beperking is lastig
Geschreven door Richard Sikkes op do 07 jan 2021 om 18:26:43 uur.
Dit artikel is 387 keer bekeken en er zijn 1 reactie(s) geplaatst.

Samen zijn is toch veel leuker en gezelliger dan alleen zijn? Dat geldt voor iedereen, maar helemaal voor mensen met een beperking. In "normale" tijden ga je naar een cafe of kroeg, of een plaats waar meer mensen bij elkaar komen en je zo met elkaar in contact kunt komen. Of je duikt het internet op en je gaat online op zoek naar een mogelijke date.

Maar hoe doe je dat als je blind, of slechtziend bent, of als je zoals ik ook nog eens slechthorend bent? Veel dingen gaan toch op zicht, een knipoog, of even flirten. Op zicht krijg je namelijk al heel veel informatie over de persoon tegenover je, ziet hij of zij er leuk uit, welke kleur haar, ogen. Hoe is de ander gekleed? Als je blind of slechtziend bent, krijg je dit soort informatie al niet eens mee en moet je het voornamelijk van je gehoor hebben en de beschrijving van de ander hoe hij of zij eruit ziet. Maar een glimlach krijg je dan weer niet mee. En dan heb ik het nog niet eens over de audiovisuele beperking, ik kan gelukkig nog wel het een en ander horen en of een stem prettig is of niet eb ik kan ook nog wel een beetje een gezicht zien / herkennen, maar subtiele signalen krijg ik dan weer niet mee.

Nu de horeca dicht is en alle plekken waar mensen samenkomen ook grotendeels gesloten zijn, wordt het toch wel heel lastig om mensen te ontmoeten en te daten. En zomaar bij je thuis of bij de ander afspreken doe je voor een eerste date ook niet zomaar. Gelukkig is er dan nog internet dating, maar dat is voor blinden en slechtzienden ook weer erg lastig, de meeste sites zijn hier ook helemaal niet op ngericht en dus niet toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Bovendien izijn ook veel dingen hier visueel in de vorm van foto's en video's en de tekst is vaak erg summier en bevat weinig of geen informatie.

Nu heb ik 1 website gevonden, die beweert dat ze er zijn voor mensen met een beperking en voor blinden en slechtzienden hebben ze een aparte hoog contrast modus. Kijk, dat is al een stap in de goede richting. Ik heb de site van Capido, mee draaien in het bannersysteem om deze site, gewoon omdat ik het initatief erg goed vind. Waar ik minder blij van word is dat je je wel gratis in kunt schrijven, maar als je echt alle mogelijkheden wilt, zul je moeten betalen. Net als bij Lexa en Parship. Hier heb ik dus ook nog niet verder naar gekeken, maar dat ga ik binnenkort wel doen. In het verleden heb ik me diverse malen ingeschreven op zulke sites, maar eigenlijk nog nooit geslaagd. Vaak kreeg ik te maken met nepprofielen, die je zo lang mogelijk aan de praat houden via de berichtjes en tot een afspraak komt het nooit.

Daarom ben ik een beetje allergisch voor betaalde sites, ik heb maar weinig en je kunt elke euro maar 1 keer uitgeven. Mensen met een beperking hebben vaak ook geen werk of hebben een slecht betaald baantje, dus hebben ze een beperkt budget. Dus sites als Lexa zijn veel te duur met hun 30 euro per maand!

Nu zit ik te denken, wat nou als ik zelf een datingsite op ga zetten, die wel toegankelijk is en die ook nog eens gewoon gratis is, of voor een heel klein bedragje per maand is? Is hier behoefte aan?

Of zijn er nog meer sites en mogelijkheden?

Deel het met mij via het contactformulier of via Facebook. Ik zal ook een poll aanmaken op deze website om jullie mening te peilen. Bij genoeg animo, wil ik me hier wel op storten en als je denkt me daarbij te kunnen helpen, graag! Laat het weten!

Natuurlijk moeten de coronamaatregelen wel weer versoepeld worden, voordat we echt weer kunnen gaan daten, maar online kunnen we al heel veel voorwerk verrichten en als het allemaal weer kan, kunnen we snel iets afspreken.


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reactie #1 van 1 door Richard Sikkes op vr 08 jan 2021 om 15:01:44 uur.


Via facebook kreeg ik best wel positieve reacties op dit idee, daar ben ik wel blij om. Dus ik ben alvast een beetje begonnen met het opzetten van de basis. Het grootste deel van de basis heb ik immers al, ik kan heel veel dingen van deze website gebruiken, o.a. de gebruikersdatabase, de pagina's en het rechtensysteem en natuurlijk voor beheerders en moderators een admin panel.

Dus ik had al heel gauw een werkend iets, ik kan inloggen, uitloggen en het admin panel tevoorschijn toveren. Wel ga ik de dingen net even iets anders aanpakken dan deze website, want de nieuwe website heeft natuurlijk weer andere wensen en eisen. Zo komen er 2 afgescheiden omgevingen, eentje voor de leden en eentje voor de moderators en beheerders, dat moet allemaal goed afgeschermd worden, zodat niet leden, bots en ander gespuis er niet bij kunnen komen.

De gebruikersdatabase moet ook worden aangepast en alles moet verdeeld worden over meerdere databases, dat is nog wel even een dingetje. Eerst maar eens de basis goed in orde zien te krijgen en dan kunnen we het net als met deze site stap voor stap uit gaan breiden.

Ik zit er aan te denken om op facebook een privegroep aan te maken, waarin de ontwikkeling in te volgen is en mensen die mee willen helpen / denken kunnen daar ook makkelijk hun bijdrage in kwijt. Zo hoop ik toch samen een goede website uit de grond te stampen, waar we met z'n allen wat aan hebben.

U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen Pinguin (15cm)
Speksteen Pinguin (15cm)
39.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Witte Stok zou veel meer aandacht in de media moeten krijgen.

Eens
Oneens
Geen mening
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!