Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: De ervaringsbril, echt een uitkomst!

De ervaringsbril, echt een uitkomst! De ervaringsbril, echt een uitkomst!
Geschreven door Richard Sikkes op ma 07 sep 2020 om 19:32:21 uur.
Bijgewerkt op vr 25 dec 2020 om 23:34:50 uur.
Dit artikel is 263 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Eerlijk waar, ik vind die ervaringsbril die men bij Visio Het Loo Erf hebben gemaakt op basis van mijn gezichtsveld. Op die manier kunnen "goedzienden" een redelijk goede indruk krijgen van hoe het is om met dit zichtveld te moeten leven. Dit is echt een geniale vondst, hier is over nagedacht.

Er zijn wel van die apps voor op je mobiel of tablet die laten zien hoe het beeld eruit ziet bij bepaalde oogaandoeningen, maar echt realistisch is dit natuurlijk nooit. Bovendien is het beeld voor iedereen weer anders. Zo'n ervaringsbril komt er nog het dichtste bij in de buurt. Zo heeft de mijne het linkerglas afgeplakt en heeft ie aan de rechterkant een kokertje met een klein gaatje, waar je nog iets door kunt zien. Alleen die kokervisus ervaar ik niet als zodanig, maar hij is er wel, maar omdat ik wiebelogen heb, valt dat kokereffect voor mij weg. Mijn oog is dus continue aan het zoeken, scherpstellen van het beeld. Dat kost heel veel energie, alleen weet ik niet beter.

Die bril is dus bedoeld om "goedziende" mensen een indruk te kunnen geven van wat ik zie en wat mijn gezichtsveld is. Iedereen die hier nieuw bij mij over de vloer komt, krijgt dan ook bijna standaard wel die bril op de neus. De meesten kijken even de kamer rond met een "Wauw, dat is echt heel weinig" en die zin is nog niet uitgesproken of hij is alweer van de neus af. Tja, ik wou dat ik m zo makkelijk weer af kon zetten en weer normaal kon zien, zeg ik er dan achteraan. Ja dat snapt iedereen. Maar goed, het doel is bereikt, men is zwaar onder de indruk.

Vervolgens krijg je dan meestal nog een opmerking van "oh je kan je anders prima redden in huis". Ehhh ja, dat klopt, maar ik ken m'n huis onderhand wel na 6 jaar, maar je wilt niet weten hoe vaak ik languit over de tafel ben gevallen omdat ik de bocht wat te krap nam of de afstand verkeerd had ingeschat en even te snel iets wou doen. Door schade en schande word je wel wijzer en dan mag ook wel na 6 jaar.

Goed, ik knal nog wel eens tegen de deurpost of kast op, maar daar blijft het dan ook wel bij. Vorig jaar had ik mijn douchedeur open laten staan en liep later nietsvermoedend de slaapkamer in en BAM, vol op die deur. AUW! Ja die kwam wel even aan ja. Later die dag had ik een afspraak bij Visio in Leeuwarden. Werd me gevraagd, waar loopt u zoal tegenop? Ehm mijn douchedeur zei ik en deed mijn pet af en daar kwam een grote bult tevoorschijn. Ja die was wel mooi. Sindsdien doe ik wel steeds netjes die deur weer dicht, heb er dus wel wat van geleerd.

Eigenlijk zou je de mensen die een ervaringsbril op hun neus hebben iets moeten laten doen, bijvoorbeeld een boterham smeren, of een stukje door het huis of de tuin laten lopen. Ik zou ze niet direct meenemen naar een druk kruispunt om ze met bril op over te laten steken, tenzij je van je familie of bekenden af wilt natuurlijk ;-) Maar goed even alle gekheid op een stokje, er is vast nog wel een activiteit te verzinnen die veilig is en die toch een behoorlijke indruk achter laat, want daar gaat het juist om, indruk en bewustwording, want alles is niet zo vanzelfsprekend zoals het lijkt.


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen gezicht met mondkapje
Speksteen gezicht met mondkapje
49.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

Ontheffing voor het dragen van een mondkapje voor mensen met een beperking, vind je dat een goed idee?

Ja
Nee
Weet niet
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!