Home Services Media Webshop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (0.00)

Richard's Blog: Domeinnaam verhuisd

Domeinnaam verhuisd Domeinnaam verhuisd
Geschreven door Richard Sikkes op vr 11 sep 2020 om 17:17:52 uur.
Dit artikel is 170 keer bekeken en er zijn 2 reactie(s) geplaatst.

Zojuist het domein richardsikkes.nl verhuisd naar een andere provider. Dit zou normaal snel en soepel geregeld zijn, maar zoals gewoonlijk had dat bij mij natuurlijk weer de nodige voeten in de aarde. Maar met wat hulp van de helpdesk is het uiteindelijk toch gelukt. Intussen ook de nieuwe DNS records weer goed gezet, zodat het domein weer doorgestuurd wordt naar mijn server waar de website op draait.

Mogelijk heb je een kleine downtime gemerkt, of misschien ook niet. Maar intussen werkt alles weer als vanouds. We zitten nu in ieder geval weer voor een jaar veilig.

De reden dat ik het domein moest verhuizen was dat Strato  beweert dat er nog een rekening open staat, terwijl ik alles keurig netjes betaald had. Een hele tijd niks meer gehoord, tot afgelopen week. Ik kreeg een email met de mededeling dat ik mijn domein kon gaan verhuizen. Er werd meteen ook maar even een verhuistoken bij vermeld, die heb je weer nodig om een domein te kunnen verhuizen, anders zou iedereen met andermans domein er vandoor kunnen gaan. Aangezien mijn contract bij Strato binnenkort afloopt, besloot ik om dan meteen maar t egaan verhuizen naar een andere hostingprovider. Dit is uiteindelijk HostNet geworden, wel ietsje duurder dan Strato, maar wel Nederlands.

Voor de werking en de bereikbaarheid van de website heeft dit verder geen invloed.


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reactie #2 van 2 door Richard Sikkes op vr 02 okt 2020 om 15:15:21 uur.


UPDATE 2: Intussen zijn we alweer een tijdje verder en alles werkt nog steeds naar behoren. De websitestatistieken zijn nu EINDELIJK betrouwbaar.

De server zelf is momenteel wat minder betrouwbaar, vanwege vage dingen met de interne SSD. Hoewel ik nog behoorlijk in het duister tast wat betreft de oorzaak en dus ook neit weet wat er werkelijk aan de hand is, ben ik achter de schermen druk bezig om de oorzaak te vinden en naar mogelijkheden te kijken om het een en ander te vervangen. Waarom wordt de root-partitie ineens op read-only gezet en dat bij een SSD.

Verder de rommel van Headdesk opgeruimd, het domein is weg, dus kan de handel ook van de server af, scheelt weer resources en ruimte.

Reactie #1 van 2 door Richard Sikkes op za 12 sep 2020 om 14:00:09 uur.


UPDATE: De verhuizing is nu ongeveer een dag een feit en er hebben zich geen noemenswaardige vreemde zaken voorgedaan. Ging een gewone verhuizing ook maar zo makkelijk en snel ;-)

Verder lijken de website statistieken nu EINDELIJK goed te werken, met dit probleem ben ik maanden bezig geweest om de oorzaak ervan te vinden. Tot dat ik vorige maand ontdekte dat er 2 achtergrondtaken elkaar in de weg zaten. Nadat ik er 1 verwijderd had lijkt het op zich goed t egaan en zijn de resultaten weer betrouwbaar. Zo kan ik toch een beetje het verkeer op de site monitoren.

U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen Pinguin (25cm)
Speksteen Pinguin (25cm)
49.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

Ook na de Coronacrisis zou het winkelpersoneel gele- of oranje hesjes moeten blijven dragen.

Ja
Nee
Weet niet
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!