Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Google, ik ben er klaar mee!

Google, ik ben er klaar mee! Google, ik ben er klaar mee!
Geschreven door Richard Sikkes op zo 25 okt 2020 om 11:02:36 uur.
Bijgewerkt op vr 25 dec 2020 om 23:33:02 uur.
Dit artikel is 139 keer bekeken en er zijn 1 reactie(s) geplaatst.

Na de zoveelste frustratie met een Google dienst ben ik er HELEMAAL klaar mee en heb daarom ook de reCaptcha toestanden van de site gehaald, waardoor de site weer normaal werkt, zonder bemoeienis van Google.

Om de formulieren te beschermen tegen spam-bots en andere grappen, maakte ik gebruik van het reCaptcha systeem van Google. Er wordt dan gecontroleerd of de gebruiker een robot is of een mens, die het formuliertje invult. Je kent die dingen vast wel van andere sites, waarbij je eerst een aantal plaatjes moet aanklikken om door te kunnen gaan. Voor de doelgroep was dit systeem niet echt handig, want het is behoorlijk visueel.

Gelukkig hadden ze ook een onzichtbare variant, waardoor je niet lastig gevallen werd door op plaatjes te moeten klikken. Dit werkte tot voor kort prima, maar ineens werkte het niet meer en kon ik zelfs niet meer inloggen op mijn eigen website. Er ging serieus iets mis en ben gisteravond / nacht behoorlijk intensief bezig geweest om de oorzaak te achterhalen. Deze heb ik helaas niet kunnen vinden.

Uiteindelijk zojuist maar besloten het hele systeem eraf te gooien, zodat ik in ieder geval weer kan inloggen en dat het contactformulier weer werkt. Dus het hele systeem eruit gesloopt en alles werkt weer zoals het zou moeten werken.

De enige Google diensten die ik nog gebruik zijn de zoekmachine, zodat mijn site goed gevonden kan worden en de Font Awesome toestanden voor die kleine pictogrammetjes in het menu. Dat vind ik al meer dan genoeg, want echt controle heb je gewoon niet over die externe dingen en als Google ook maar iets verandert of de dienst ligt plat door een storing, dan werkt het ineens niet meer. Men verandert steeds maar dingen, er wordt niet of nauwelijks gecommuniceerd en de documentatie is summier en slecht, typisch Amerikaans.

Nu ik de controle weer terug heb over mijn eigen site, gaan we weer over tot de orde van de dag.


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reactie #1 van 1 door Richard Sikkes op vr 30 okt 2020 om 12:37:45 uur.


UPDATE: Die reCaptcha meuk bleek op nog meer plekken in de site te zitten, waardoor een aantal formuliertjes niet meer werkten. Gelukkig kwam ik er vrij snel achter en kon ik het oplossen. Nu is die reCaptcha zooi helemaal van de website af en zal het ook niet meer in de weg gaan zitten.

Tijdens de sloopacties natuurlijk ook weer kritisch naar de programmacode gekeken en hier en daar een paar zaken aangepast en daarbij ontstonden weer nieuwe foutjes, zo gaat dat in de ICT. De datum notaties in de blogs is nu duidelijker geworden, zo moet duidelijker worden wanneer de post is geplaatst en wanneer er is gereageerd.

Verder nog een vervelend kevertje weggehaald, zodat er nu op het moment van schrijven, 10 items op een pagina staan, dit kan ik later nog aanpassen als het met de pagina nummering in de soep gaat lopen, maar dat zal nog wel een tijdje duren en wie weet heb ik dan tegen die tijd wel iets geschreven wat dat probleem dan weer oplost, zo blijven we bezig en het houdt me van de straat.

U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen hartje met halsketting
Speksteen hartje met halsketting
19.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Oogvereniging zou zich veel actiever moeten opstellen in de Media

Ja
Nee
Geen mening
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!