Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Het 50e artikel, de Kerst update

Het 50e artikel, de Kerst update Het 50e artikel, de Kerst update
Geschreven door Richard Sikkes op za 26 dec 2020 om 00:17:11 uur.
Bijgewerkt op vr 01 jan 2021 om 17:23:32 uur.
Dit artikel is 150 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Aangezien ik toch geen of nauwelijks bezoek heb met de feestdagen, ben ik maar eens lekker door de website heen gegaan om eens te kijken of er hier en daar nog wat te verbeteren was aan de code.

De afgelopen dagen ben ik al flink bezig geweest met wat uitbreidingen. Vandaag was het tijd voor wat optimalisaties en het herschrijven van wat snel ingetikte code. Vaak knip en plak ik stukken code en schrijf ik vaak snel even wat code om snel enig resultaat te krijgen. Mijn werk verdient soms echt geen schoonheidsprijs, maar het werkt wel.

Vandaag heb ik dus dit soort code wat aangepakt, soms moet je wel eens even zo'n dagje inplannen om de code op te schonen en de boel weer leesbaar te maken, want daar heb je dan later weer een hoop gemak van.

Zo kwam ik ook bij het deel code wat een unieke slug code genereert om er makkelijk leesbare URL's mee te maken, zodat artikelen handig gelinkt kunnen worden vanaf andere websites zoals Facebook. Dit gedeelte werkte op zich prima, maar er zat nog een klein schoonheidsfoutje in. Die slug code wordt overgenomen vanaf de titel van het artikel. De spaties worden vervangen door het - teken, dit gebeurt ook bij de ? en ! tekens, want eigenlijk worden alleen de letters A-Z, a-z en de cijfers 0 - 9 doorgelaten. De rest wordt vervangen door streepjes.

In sommige titels saat er een ! of ? aan het einde, dat ziet er niet netjes uit en ik vond dat dat veranderd moest worden. Die functie is nu aangepast, dus vanaf nu heb je echt schone URL's voor het blogsysteem.

Helaas heeft dit wel gevolgen voor sommige artikelen, waar een ? of ! aan het einde van de titel staat, want dat streepje is nu weg. Dus de oude links die nog her en der op websites staan werken nu niet meer en krijg je een melding dat het artikel niet bestaat. Maar hij bestaat wel degelijk en je kunt er ook nog gewoon bij, alleen via een omweg via het menu Blog, of aan de zijkant in het menu. Het ging gelukkig maar om hooguit 10 a 15 artikelen, dus dat valt nog wel mee.

Deze informatie wordt ook meteen bijgewekt in de sitemap en de RSS feeds, dus op den duur zal alles naar de nieuwe situatie zijn aangepast. Alleen ja gedeelde links via Facebook of Twitter, daar kan ik niks aan doen.

En zo ben ik lekker door aan het klooien en vind hier en daar nog wel iets om te verbeteren en aan te passen. Eerste kerstdag is al bijna weer voorbij. Ik ga nog even op Facebook kijken, neem nog even een biertje en ga dan lekker weer onder de wol, kan ik morgen weer met frisse moed verder.


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen Pinguin (25cm)
Speksteen Pinguin (25cm)
49.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Oogvereniging heeft een hesje "Ik zie je niet, hou jij afstand?". Ga jij met zo'n hesje de straat op?

Ja, lijkt me handig
Nee, absoluut niet.
Geen mening.
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!