Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Het dagelijkse leven in Coronatijd

Het dagelijkse leven in Coronatijd Het dagelijkse leven in Coronatijd
Geschreven door Richard Sikkes op wo 06 mei 2020 om 22:14:41 uur.
Bijgewerkt op zo 29 nov 2020 om 11:01:13 uur.
Dit artikel is 461 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Op het moment van schrijven zitten we met z’n allen middenin de lockdown vanwege het Coronavirus. Er worden ons allerlei maatregelen opgelegd om ervoor te zorgen dat dit virus een halt wordt toegeroepen. Tegelijkertijd wordt er wereldwijd hard gewerkt aan een vaccin tegen dit virus. Voor mensen zonder visuele of dubbele beperking is het al lastig om zich aan de nieuwe maatregelen te houden, laat staan voor ons. Hoe houden wij die anderhalve meter afstand in acht? We zien niets of ons zicht is zodanig beperkt, dat afstand houden een lastige opgave is.

Het begint al bij de ingang, iedereen is verplicht een kar mee de winkel in te nemen, maar hoe kom je ongeschonden die winkel door met een taststok EN een winkelkar? Als je met z’n 2en bent is het nog wel te doen. Zo doen mijn vriendin en ik de boodschappen, zij loopt met haar taststok voor de kar en ik loop aan de achterkant van de kar en heb mijn stok in de kar liggen. Dit werkt prima zo.

Helaas merken wij dat het overige winkelend publiek en winkelmedewerkers het niet altijd even nauw nemen met de afstand. Het gebeurt regelmatig dat er iemand nog net even voor de stok voorlangs schiet. De stok van mijn vriendin is 1.40m lang, de mijne 1.60m, dus dat betekent dat diegene binnen de anderhalve meter zit. Wij vallen door onze beperkingen binnen de kwetsbare ridicogroep en moeten daarom extra alert en voorzichtig zijn. Boodschappen doen of andere activiteiten buiten de deur kosten al de nodige energie en nu we nog alerter moeten zijn, kost dat dubbel zoveel energie.

Je hoort overal om je heen geluiden dat men zich er over het algemeen prima aan houdt, wij ervaren het tegendeel in de supermarkt. Men houdt onvoldoende rekening met ons en onze beperkingen. Zo worden er overal spatschermen geplaatst en van die leuke stickers en andere aanwijzingen, die wij overigens niet of nauwelijks meekrijgen omdat we het niet kunnen lezen of voelen? Die doorzichtige schermen zijn leuk bedacht, maar zitten ons soms behoorlijk in de weg, ten eerste zie je ze niet of nauwelijks en ze dempen het stemgeluid van de verkoper, waardoor we die slecht meekrijgen. Automatisch probeer je dan dichterbij te gaan staan en dan zit je weer tegen het scherm.

Wat ik wel heel positief en prettig vind is dat het winkelpersoneel gele- of oranje hesjes aanhebben, zodat ze beter herkenbaar zijn. Ze vallen nu wel op, zelfs voor ons. Wat mij en mijn vriendin betreft mogen ze deze maatregel blijvend houden, hier worden wij echt wel gelukkig van.

In de media is er veel te weinig aandacht voor deze kwetsbare doelgroep, zo zie / hoor ik bijvoorbeeld helemaal geen reclameboodschappen over bijv. Stop voor de witte stok, of aandacht voor de problematiek in Coronatijd. De Oogvereniging zit er naar eigen zeggen behoorlijk bovenop en beweren ook actief mee te denken en te praten. Ook wordt de media benaderd om aandacht te krijgen, zodat ook wij niet vergeten worden. Meer dan 1 item van max. 5 minuten bij 1Vandaag zat er blijkbaar niet in? Jongens dat is toch veel te weinig? De slogan luidt niet voor niets “de kracht van een (reclame)boodschap is HERHALING”. Als je dagelijks hier aandacht aan besteed, via SIRE spotjes, dan komt de boodschap veel beter over en blijft het ook veel beter hangen.

En natuurlijk moeten we zelf ook de hand in onze boezem steken, wij moeten er ook veel meer op uit trekken, meer gaan reizen, met die stok de straat op. We moeten laten zien dat we er zijn. En dan bedoel ik niet 1 dag in het jaar dat er weer eens een dag van de witte stok is of zo, maar veel vaker. We moeten het de mensen bewust maken en dat gaat het beste als we regelmatig de straat op gaan.

Oke, ik dwaal een beetje af van het eigenlijk onderwerp. Ik hoor net dat er een aantal versoepelingen aankomen, waaronder de contactberoepen weer kunnen worden opgestart. Dat betekent dat eerdaags de eventuele ondersteunende begeleiding weer voorzichtig opgestart kan worden. Hier ben ik wel blij mee, want we leven normaal al in een vrij geisoleerd wereldje, met deze crisis is dat nog duidelijker geworden omdat evt. hulp wegvalt en we meer op onszelf zijn aangewezen. Sommigen kunnen zich daar behoorlijk eenzaam door voelen, geen bezoek, geen hulp, je zit maar in je eentje in je huisje en wie weet hoelang dit nog gaat duren?

Dan zal niet lang daarna de dagbesteding, hetzij in aangepaste vorm, weer worden opgestart, zodat de mensen toch weer afleiding hebben en weer even andere mensen zien.

Goed, de Coronatijd heeft ook wel weer goede dingen gebracht, zo heeft mijn vriendin haar hobby Smyrnaknopen weer opgepakt, het resultaat zal over niet al t elange tijd zichtbaar gemaakt worden op de website. Zelf ben ik al die tijd druk bezig geweest met het opzetten van deze website, daar was ik al mee bezig voor de Coronatijd, maar de ontwikkeling heeft tijdens de Coronatijd wel een boost doorgemaakt. De basis is nu gelegd, nu wordt het tijd voor de invulling ervan en het bedenken van nieuwe mogelijkheden. Iemand vroeg me laatst, of mijn website al af is, ehm nee, een website is eigenlijk nooit af en je bent er eigenlijk ook wel altijd mee bezig.

Goed, eerlijk gezegd ben ik natuurlijk niet al die tijd volledig met de website in de weer geweest en heb ik ook nog een stuk speksteen gepakt en ben daar een beeldje van aan het maken. Het wordt een soort dubbelzijdig hart van ongeveer 15 a 20cm groot. Het is een opdracht van mijn thuidhulp, die wou graag een hartvormig beeldje hebben. Prima, dan maak ik er eentje voor je. En in deze Coronatijd krijgt het toch een extra betekenis. Zij is de enige die al die tijd gewoon is blijven komen, met alle risico’s van dien. Waar anderen het lieten afweten, bleef zij doorwerken. Ik vind daarom ook dat zij een hart onder de riem verdient. Als ie af is zal ik wederom een foto op de website plaatsen.

Verder ga ik gewoon gestaag verder met het ontwikkelen en uitbouwen van de website, waaronder een reactie systeem voor deze blog, zodat men een reactie kan plaatsen. Verder moet het bestelsysteem verder worden afgemaakt en moet het media gedeelte verder ingevuld worden. Kortom nog genoeg werk aan de winkel!


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen Pinguin (15cm)
Speksteen Pinguin (15cm)
39.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

Ook na de Coronacrisis zou het winkelpersoneel gele- of oranje hesjes moeten blijven dragen.

Ja
Nee
Weet niet
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!