Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Het loopt nog steeds gesmeerd

Het loopt nog steeds gesmeerd Het loopt nog steeds gesmeerd
Geschreven door Richard Sikkes op zo 11 okt 2020 om 23:13:55 uur.
Dit artikel is 166 keer bekeken en er zijn 2 reactie(s) geplaatst.

De nieuwe server, waar deze website op draait, draait nu ruim 8 dagen zonder enig probleem. De afgelopen week heb ik de boel heel scherp in de gaten gehouden en begin er steeds meer vertrouwen in te krijgen, dat de problemen met de interne SSD zijn opgelost/

Nu weet ik uit eigen ervaring dat je nooit te vroeg moet juichen, (ja heb wel mijn mondkapje voorgedaan), zeker niet in de ICT. Het is eigenlijk de goden verzoeken en zul je zien dat het straks helemaal misgaat. Ach daar kan ik me nu even nog niet druk om maken, ik ben allang blij dat de server deze week z'n werk goed heeft gedaan.

Met de website gaat het intussen ook goed. Er komen steeds meer mensen een kijkje nemen. En sinds ik op Facebook actief ben en de website daarin promoot, zie ik aan de websitestatistieken, dat het aantal bezoekers steeds verder oploopt en dat mijn artikelen meer en goed worden gelezen. De statistieken zijn nu gelukkig eindelijk betrouwbaar sinds 1.5 maand.

Ondertussen ben ik ook bezig om delen van de website te herschrijven, dat wil zeggen de achterliggende programmacode kritisch bekijken en waar nodig aanpassen. Ik heb dan wel in 2 maanden tijd de website uit de grond gestampt en ben daarbij niet altijd even netjes te werk gegaan. Dit alles om de website redelijk vlot online te kunnen zetten. Nu het weer slechter wordt, is het weer tijd voor onderhoud en uitbreiding van de website en het achterliggende programma. Hier zal de website alleen maar beter van worden.

Hierbij zal ik ook een kritische blik werpen op de toegankelijkheid van de website en waar nodig deze verbeteren. Er schijnt een app te zijn voor de iPhone of iPad, die me daarbij kan helpen, dus ik ben heel benieuwd naar wat daar uit komt.

Ook zal de Documentatie gaan verdwijnen, de documenten die daar in staan worden verwerkt in deze Blog, of worden ergens anders op de site ondergebracht of gaan zelfs verdwijnen. Voortaan zullen documenten worden verwerkt in de artikelen van deze Blog. De reden waarom ik hiervoor kies is simpel, het verhoogt de toegankelijkheid. Een .pdf bestand of .docx bestand is niet altijd even toegankelijk voor schermlezers en Braille leesregels. Omdat het blogsysteem alleen HTML opmaak heeft, kunnen schermlezers hier beter mee overweg en alles is in dezelfde stijl als de website.

Daarnaast zal het poll gedeelte onder handen worden genomen en wordt het binnenkort mogelijk om zelf een poll te kiezen waar je dan weer op kunt stemmen. Ook zullen er de nodige controles worden ingebouwd om het allemaal wel een beetje eerlijk te houden, bijvoorbeeld 1 keer stemmen op een poll.

De webshop zal ook een flinke verbouwing en boost krijgen en ongeveer hetzelfde systeem als bij de Blog krijgen, zodat de diverse producten ook beter gevonden kunnen worden door bijvoorbeeld Google. Hierdoor wordt het ook makkelijker om de diverse producten te delen / promoten op Facebook en de andere socials.

En verder eens bedenken wat voor nieuwe functionaliteit ik nog meer in de website kan verwerken.

Dus er ligt nog genoeg op de plank om de winter door te komen.


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reactie #2 van 2 door Richard Sikkes op zo 18 okt 2020 om 12:13:13 uur.


UPDATE 2: Zo langzaam maar zeker gaat de boel steeds beter draaien en daar ben ik blij om. De hardware loopt als een trein, nu wordt het tijd om de software aan te pakken.

Gisteravond ben ik bezig geweest met het blog systeem en heb er een leuke en ik denk ook wel handige functie toegevoegd. In ieder artikel (deze pagina dus), staat aan de linkerkant doorgaans een afbeelding, om de layout niet overhoop te halen is de afbeelding toch wel redelijk klein en dus is het moeilijk om te zien wat er op staat. Als je nu op het plaatje klikt, verschijnt er een venster met daarin de afbeelding in groter formaat, zodat het een stuk beter te zien is wat er op staat of wat het voorstelt. Een inzoomfunctie dus.

Dit idee kwam spontaan bij me op toen ik de code van de website aan het bekijken was om er weer in te komen, want als je het een tijdje niet meer gedaan hebt, ben je weleens dingetjes kwijt, dus ik moest even "inlezen". Bij de code om die afbeelding te tonen dacht ik, die is wel heel erg klein, zou mooi zijn als het op een 1 of andere manier vergroot kon worden, zonder de layout te verpesten. Voorbeeld code van W3-Schools gehaald en na de nodige aanpassingen verwerkt in de website en na wat geklooi werkte het. Dit biedt ook weer mogelijkheden voor andere delen van de website, zoals de webshop.

Nu maar m'n ogen een dagje rust gunnen, want dat is toch wel intensief voor de oogjes. (het programmeren dan(

Reactie #1 van 2 door Richard Sikkes op do 15 okt 2020 om 00:44:33 uur.


UPDATE: Na 11 dagen gedraaid te hebben, was het dan zojuist toch het moment daar om de server te herstarten. Ja ook servers moeten zo nu en dan eens even herstart worden en meestal gebeurt dit herstarten op een rustig tijdstip en dat is meestal in de nacht, zoals nu.

Waarom ik hem even moest herstarten is dat er in dit geval een update van de kernel (het hart van elk besturingssysteem). Na zo'n update is het aan te raden om de boel even te herstarten, zodat alle digitale neuzen weer dezelfde kant op staan. Ook zag ik dat de webserver software en PHP een update hebben gekregen, dus dan is het ook wel even handig dat de boel even opgefrist wordt.

Omdat het herstarten op deze nieuwe server wat tricky gaat, moest ik even naar boven om op de F12 toets te drukken en vervolgens de netwerkscan af te breken met ESC. Pas dan wordt de server gestart en is de website weer bereikbaar. Dit duurde al met al nog geen 2 minuten. Alles draait weer en heeft de herstart goed doorstaan. Vooralsnog geen problemen meer gehad met de SSD.

U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen Pinguin (25cm)
Speksteen Pinguin (25cm)
49.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

Ook na de Coronacrisis zou het winkelpersoneel gele- of oranje hesjes moeten blijven dragen.

Ja
Nee
Weet niet
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!