Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Klanten negeren massaal coronaregels in winkels

Klanten negeren massaal coronaregels in winkels Klanten negeren massaal coronaregels in winkels
Geschreven door Richard Sikkes op ma 08 jun 2020 om 09:53:59 uur.
Bijgewerkt op za 05 dec 2020 om 20:12:38 uur.
Dit artikel is 370 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Vandaag verscheen op nos.nl een artikeltje met een soortgelijke koptitel. Iets wat mij en anderen ook allang was opgevallen in de winkels, men houdt zich totaal NIET aan de corona regels. Dat wordt nu even in een klein artikeltje bevestigd. Het artikel doet overkomen of het nu ineens massaal genegeerd wordt en als klanten op hun gedrag aangesproken worden, reageren ze aggressief en bot. Ik merk het al sinds het begin van de Coronacrisis, zo’n 12 weken geleden.

Als ik alleen al kijk in mijn eigen woonplaats (Sneek), merk ik toch dingen op, ondanks dat ik lang niet alles goed meekrijg door mijn dubbele beperking. Door de maatregelen ben ik wel een heel stuk zelfstandigheid kwijt en heb ik toch iets van hulp of begeleiding nodig in de winkel om te vinden wat ik nodig heb. Als mijn vriendin er is, gaan we samen boodschappen doen met 1 kar en een boodschappentrolley, maar zij is er niet altijd en dan moet ik me ook zien te redden. Sinds kort heb ik een “boodschappenmaatje” en daar ben ik ontzettend blij mee, want dat helpt mij om mijn dingen te vinden en minder energie te verbruiken. Iets waar wij met een beperking toch al gauw last van hebben, het kost allemaal dubbel zoveel energie om dingen te doen en te ondernemen. Even simpel boodschappen doen is dan al snel een hele uitdaging.

Afstand houden is voor ons al een probleem, we lopen tenslotte ook niet voor niets met een Witte Stok, die hebben we niet voor onze lol, die gebruiken we ook echt, want die stokken zijn in wezen onze ogen, wij “voelen” onze weg. Zonder die stok zijn we nergens en voelen we ons verloren en onveilig. Ik vind het in mijn achtertuin al een uitdaging om zonder die stok naar mijn schuurtje te lopen, laat staan zonder die stok de straat op… Doodeng!

En nee, ik ga niet met zo’n hesje om lopen, zoals de Oogvereniging graag ziet. Dat is gewoon de omgekeerde wereld. Bovendien is het contrast van de tekst op het hesje en de achtergrond ook nog eens slecht waardoor mensen nog te dichtbij moeten komen om te kunnen lezen wat er staat. Oogvereniging staat er ook nog op, een groot blauw logo, wat wel duidelijk zichtbaar is. Maar niks geen reflecterende strepen of wat dan ook. Nee, zo’n hesje is niet het ei van columbus. De energie en tijd die aan dit waanidee is besteed had veel beter gebruikt kunnen worden om meer aandacht en begrip voor de Witte Stok te krijgen. Iets wat ik nu aan het doen ben, maar dan in het groot. Ik ben pas net begonnen, door deze website op te zetten en in te richten. Binnenkort verschijnt er een artikeltje in het Sneeker Nieuwsblad. Dit is dan nog maar het begin en ik hoop dan ook dat dit zich verder uitbreidt als een soort olievlek, zodat het fenomeen Witte Stok meer bekendheid en aandacht krijgt. Maar daar ga ik meer over schrijven als het artikel daadwerkelijk is verschenen.

Even weer terug naar het onderwerp. Ik snap ook wel dat mensen de maatregelen gaat negeren, het duurt te lang en je wordt vreselijk beperkt en je moet veel en vaak op anderen wachten, iets wat niet ons sterkste punt is en we toch allemaal wel een beetje een kort lontje hebben. En mensen zijn kuddedieren, als de 1 de regels negeert, volgt de rest al snel. Ook omdat er geen of nauwelijks toezicht is en het per winkel verschilt, het is allemaal best wel verwarrend.

Bij de ene winkel is er totaal geen toezicht, men moet zelf maar een kar pakken, desinfecteren en dan de winkel door en na het afrekenen en uitpakken de kar weer terugzetten waar je m vandaan had, zodat de volgende m weer kan pakken. Er lopen in de winkel maar 1 of 2 medewerkers rond, de ene is aan het vakkenvullen en de andere zit bij de kassa. Terwijl andere winkels apart een medewerker bij de karren heeft staan die de kar aanreikt en al schoongemaakt heeft. Vaak zijn dit jongeren van +/- 14 a 15 jaar, die daarnaast er ook nog op toe moeten zien of alles een beetje in goede banen verloopt. Alleen mensen pikken het dan weer niet als ze op hun gedrag aangesproken worden door zo’n jonkie. En vaak is de manager of chef in geen velden of wegen te bekennen.

In het artikel op nos.nl werd door de FNV geadviseerd om een beveiliger daarvoor in te schakelen en meer personeel hierop te zetten. Nu gaat een beveiliger me ook wel een klein beetje te ver, een wat oudere werknemer of de chef zelf zou deze taak prima kunnen doen.

En om verwarring en irritaties te voorkomen, zouden ALLE supermarkten en grote winkels waar veel mensen in kunnen, 1 lijn moeten trekken en duidelijke regels op moeten stellen om dit in goede banen te leiden. Zoals eerder gezegd, mensen zijn net schapen, ze hebben aansturing nodig en hebben totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel. Als ik het maar goed heb, de rest kan me niets schelen. Maar we leven nu eenmaal met z’n allen op deze planeet en we moeten er met z’n allen wat van zien te maken. Als we allemaal een beetje om elkaar denken en rekening met elkaar houden, dan zou de wereld al een stuk leefbaarder zijn.

We zitten allemaal in hetzelfde Corona schuitje en moeten er allemaal doorheen zien te komen, we hebben het allemaal moeilijk en zijn allemaal beperkt in onze mogelijkheden. Ik snap wel dat die maatregelen te lang duren en verwarrend zijn, maar kom op mensen! We zitten niet te wachten op die 2e golf, die moeten we zien te voorkomen en dat gaat het beste als we allemaal meewerken en om elkaar denken.

Dus niet massaal er op uit trekken om hutje mutje op elkaar te gaan staan demonstreren tegen racisme, of massaal naar Zandvoort te gaan als de zon ook maar even schijnt. Bovendien Nederland heeft meer strand dan Zandvoort alleen. Bovendien gaat het op deze manier nog allemaal veel langer duren voordat alles weer een beetje normaal wordt en we willen toch allemaal het liefst dat alles weer zo snel mogelijk normaal wordt?


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen Pinguin (25cm)
Speksteen Pinguin (25cm)
49.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Oogvereniging zou zich veel actiever moeten opstellen in de Media

Ja
Nee
Geen mening
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!