Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Lekker aan het programmeren

Lekker aan het programmeren Lekker aan het programmeren
Geschreven door Richard Sikkes op zo 22 nov 2020 om 14:18:28 uur.
Dit artikel is 136 keer bekeken en er zijn 2 reactie(s) geplaatst.

Momenteel zit ik weer even lekker in de programmeerflow en ben dus weer lekker met de website bezig om hem te verbeteren en langzaam nieuwe functies uit te rollen.

Zo heb ik op diverse pagina's een pagina navigatie toegevoegd. Dit omdat anders pagina's te lang worden en het overzicht zoek raakt. Hier was ik al mee begonnen bij de Blogposts en nu dit allemaal goed werkt heb ik de functie herschreven en uitgebreid, zodat dit op meerdere pagina's gaat werken.

Intussen werkt de functie met de Blogposts en de Webshop en achter de schermen in het admin panel, zodat mijn leven ook een stuk makkelijker wordt als beheerder. Dit scheelt een heleboel programmacode, deze ene functie verzorgt dus alle pagina navigatie op de website.

Daarnaast heb ik er ook nog even voor gezorgd dat de site wat rustiger overkomt, door het Hover effect weg te halen. Als je met de muis over een lijst met artikelen ging, verscheen er een lichtblauwe balk en ik vond dat achteraf toch niet zo handig, het doet wat onrustig en nerveus aan. Nu het weg is, is het een stuk rustiger aan de ogen (voor mij dan). Het blauwe balkje in het menu is wel gebleven, maar dat is lang zo irritant als met de grote vlakken in de lijsten.

Verder nog wat kleine aanpassingen gedaan in de layout en de datum notatie en nog wat kleine bugjes opgelost. Nu maar eens even rustig overdenken wat ik nu aan ga pakken, ben nu toch zo lekker bezig. Ik zal het morgen wel weer zwaar moeten bekopen met m'n ogen, maar dat zijn zorgen voor morgen en dat zien we dan wel weer.


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reactie #2 van 2 door Richard Sikkes op zo 22 nov 2020 om 22:24:17 uur.


UPDATE: Bij de pagina navigatie liep het nog niet helemaal lekker omdat er nog een bugje in zat. Die kever heb ik nu weggejaagd en nu werkt het helemaal goed en op elke pagina en bij alle afdelingen van de site. Ach het houdt je van de straat zullen we maar zeggen. Op naar de volgende uitdaging.

Reactie #1 van 2 door Richard Sikkes op zo 22 nov 2020 om 15:08:23 uur.


Een beetje website heeft tegenwoordig een goed bijgehouden sitemap.xml bestand in de root staan, zodat zoekmachines deze informatie weer kunnen gebruiken om de pagina's van de website te indexeren. Momenteel staan er 55 URL's in mijn sitemap en iedere keer als ik een artikel schrijf of iets anders op de website heb gedaan, kan ik daarna de sitemap bij gaan werken. Gelukkig heb ik daar een programmaatje voor geschreven die zo'n bestand voor mij aanmaakt. Het programma haalt alle informatie direct uit de databases van de website en plaatst de uitkomst daarvan in het sitemap.xml bestand op de server.

Dit werkte al met de Blogposts, maar nu dus ook met de overige pagina's die vrij toegankjelijk zijn, dus geen admin panel pagina's. Alleen de pagina's die er toe doen en die geindexeerd mogen worden.

Ever een tijdje zullen de zoekmachines dus veel beter weten te vinden en te indexeren, wat er uiteindelijk voor moet zorgen dat de website meer bezocht wordt en de website dus meer naamsbekendheid krijgt en dat heb je nu eenmaal nodig als je boodschappen wilt verkondigen of producten wilt verkopen.

U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Reclame filter voor je netwerk
Reclame filter voor je netwerk
99.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Witte Stok zou veel meer aandacht in de media moeten krijgen.

Eens
Oneens
Geen mening
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!