Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Middagje UMCG

Middagje UMCG Middagje UMCG
Geschreven door Richard Sikkes op vr 19 feb 2021 om 18:26:40 uur.
Dit artikel is 107 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Vanmiddag moest ik weer voor een controle naar het UMCG in Groningen om mijn oogdruk en gezichtsveld te laten meten. Eerst de meting en het onderzoek en daarna een gesprek met de specialist.

Door mijn wiebelogen is het doorgaans een drama om mijn ogen goed te kunnen meten, maar vandaag waren mijn ogen blijkbaar wat rustiger en gingen de metingen in 1 keer goed. De oogdruk was links 15 en rechts 10, dus dat is goed te noemen. Natuurlijk is het maar een momentopname, want als ze nu gaan meten zal ie vast wel weer hoger zijn. Maar het geeft wel aan dat de druppels en het tegenwoordig regelmatig druppelen met behulp van de lieve thuiszorg dames, z'n werk doen en dat het aanslaat.

In 2018 is er bij Visio Het Loo Erf een gezichtsveld onderzoek gedaan en nu vandaag in het UMCG weer. M'n gezichtsveld is ietsje beter geworden zei de specialist. Oh? Dat idee heb ik helemaal niet, maar goed, als de meting het aangeeft. Ook dit is een momentopname en wisselt ook van dag tot dag.

Dan nog antwoord gekregen op mijn vraag of het nog te verbeteren is, laseren of een operatie? Ik ben blij met wat ik nu nog zie en dat wil ik graag zo lang mogelijk zo houden, maar alles wat het evt. kan verbeteren is dan extra bonus. Maar helaas, er is niet zoveel te doen. Een operatie kan wel, maar dan gaat er wel een stukje gezichtsveld verloren en dat vond de specialist in mijn geval niet zo heel handig. Hmm, dit heb ik in 2015 ook al gehoord, alleen kreeg ik nu duidelijkere uitleg. Jammer, zal het ermee moeten doen, het is niet anders.

Dus dan maar gewoon door blijven druppelen, in deze rare tijd komt dat ook wel weer mooi uit, in de strijd tegen de eenzaamheid, je hebt iedere dag toch weer even 2 aanspraak momentjes. Heb ook altijd best wel lol met de dames van de thuiszorg. Helaas hebben ze altijd weinig tijd en moeten ze snel weer door naar de volgende, nooit eens even tijd voor een bakkie. Zelfs met de gladheid en sneeuw van vorige week zijn ze iedere dag geweest, al glibberend en glijdend en door weer en wind. Hier heb ik echt diep respect voor en vind ook echt dat deze dames en medewerkers van de thuiszorg veel meer waardering mogen krijgen. Ze doen het toch maar weer even en altijd met een lach.

Alleen die lach ga ik zeker niet zien, vanwege het mondkapje, ik probeer dan naar de ogen te kijken voor zover me dat lukt en natuurlijk helpen m'n oortjes ook nog wel een beetje mee, om het plaatje compleet te maken.

Dus ja, niks opgeschoten, maar wel wijzer geworden vandaag. Ach en ik was er ook weer even uit. Kon mooi met m'n Humanitas maatje meerijden en heb Bianca ook nog gezien en gesproken, ook weer goed om haar ook weer even te zien en te horen. Goed, we bellen iedere week en hebben goed contact.

Nu weer terug in Sneek en merk wel dat het behoorlijk wat energie heeft gekost, zo'n middagje UMCG.


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Reclame filter voor je netwerk
Reclame filter voor je netwerk
99.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Oogvereniging zou zich veel actiever moeten opstellen in de Media

Ja
Nee
Geen mening
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!