Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Nee ik vergeet jullie en deze site niet hoor!

Nee ik vergeet jullie en deze site niet hoor! Nee ik vergeet jullie en deze site niet hoor!
Geschreven door Richard Sikkes op vr 15 jan 2021 om 10:03:02 uur.
Dit artikel is 114 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Nee, ik ben jullie hier niet vergeten hoor! En dat zal ik ook zeker niet doen, van tijd tot tijd zal hier ook wel een artikeltje verschijnen, alleen iets minder vaak dan voorheen.

Ik heb me volledig gestort op een nieuw project, het ontwikkelen van een datingsite voor blinden, slechtzienden en mensen met een audiovisuele beperking. Maar in princiepe kan iedereen er terecht. De meeste sites zijn niet bepaald toegankelijk voor deze doelgroep en alles gebeurt behoorlijk visueel. Als je het niet of niet goed ziet, is het vrijwel onmogelijk om je weg te vinden op zo'n site. Ik probeer met de nieuwe site hier verandering in te brengen, door alles zo simpel en eenvoudig mogelijk te houden, zonder allerlei grafische grappen en grollen.

De focus ligt dus op de toegankelijkheid van de site en de privacy van de "kwetsbare" doelgroep. Dat betekent dat hier heel veel tijd en energie in gestoken moet worden en dan is het gewoon het handigste dat je vanaf de grond een nieuwe website opbouwt, in plaats van een bestaande site aan te moeten passen. Je kunt direct alles inbouwen, om zo stap voor stap een goed toegankelijke website te maken.

Alhoewel, ik niet helemaal vanaf de grond ben begonnen met deze nieuwe website, want ik gebruik deze website als basis, om van hieruit verder te bouwen. Qua indeling en uiterlijk lijkt de nieuwe site dus ook best wel veel op deze, alleen de kleuren en andere dingetjes zijn anders. Zo kan men zelf een kleurthema kiezen, die het prettigste is voor de ogen en de leesbaarheid. Maar mijn eigen site heb ik vorig jaar ook op die manier opgebouwd, dus in wezen kun je wel stellen dat uiteindelijk de nieuwe site ook wel zo'n beetje vanaf de grond is opgebouwd. Niet dat het veel uitmaakt, het is gewoon veel werk geweest.

Nu ik de basis zo'n beetje klaar heb, kan ik verder de site gaan inrichten met functies die speciaal voor die site zijn gemaakt, zoals profielen, berichten, chat e.d.

Dit is gewoon een heel leuk project om te doen en daarom heb ik me er ook volledig op gestort om het tot een succes te maken, want er is best wel veel behoefte aan. Tuurlijk ook eigen belang, zelf zelf ik er ook actief gebruik van maken, want ook ik ben de eenzaamheid meer dan zat en wil ook graag de rest van mijn leven een beetje leuk doorbrengen. Samen zijn is gewoon leuker dan alleen maar wat aanklooien. Bovendien kun je elkaar aanvullen en helpen.

Oke, ik zit hier weer een heel betoog te houden, terwijl ik ook aan de site had kunnen werken... Ehm ja, maar goed ik wil jullie gewoon even laten weten dat ik jullie en deze site ook echt niet zal vergeten, de ontwikkeling van deze site gaat ook door, zij het op een wat lager pitje, want ik ben geen multitasker en kan dus niet alles tegelijk. Tot snel weer...


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen Pinguin (25cm)
Speksteen Pinguin (25cm)
49.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Oogvereniging heeft een hesje "Ik zie je niet, hou jij afstand?". Ga jij met zo'n hesje de straat op?

Ja, lijkt me handig
Nee, absoluut niet.
Geen mening.
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!