Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: NEE, Verkopers NIET welkom!

NEE, Verkopers NIET welkom! NEE, Verkopers NIET welkom!
Geschreven door Richard Sikkes op ma 30 nov 2020 om 17:31:03 uur.
Bijgewerkt op vr 25 dec 2020 om 23:32:29 uur.
Dit artikel is 142 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Wat ben ik tegenwoordig toch blij met mijn "NEE Verkopers NIET welkom"  sticker op mijn deur, dat geeft namelijk ontzettend veel rust en voorkomt een hele hoop ellende en gedoe. Ik kan het echt IEDEREEN aanraden om er eentje op de deur te plakken.

In 2015 had ik deze nog niet op mijn deur en het was iedere maand wel raak aan mijn deur, dan was het weer een energie verkoper, of ik alsjeblieft wou overstappen van de ene naar de andere energieleverancier. Er worden gouden bergen beloofd en ondanks herhaaldelijk zeggen en op een gegeven moment roepen dat ik daar geen trek in heb, blijven ze maar "doordrammen".

Zo ook in 2015 kwam er iemand aan de deur namens PC-Direct, voor hulp bij computerproblemen thuis. Je kon dan als abonnee naar een nummer bellen als je problemen had met je computer. Men stuurt dan een handige student langs om het probleem op te lossen. Allemaal leuk en aardig, maar ik heb al vanaf 1984 ervaring met computers en ik weet meestal de problemen die ik tegenkom wel op te lossen. Dus voor mij is dit niet nodig. Dit heb ik ook duidelijk aangegeven. Bovendien werk ik niet met Windows, maar met Linux en aangezien de meeste diensten toch betrekking hebben op Windows PC's.

Toch werd er stevig door gedramd en zag het er niet naar uit dat ik deze persoon snel bij de deur weg kon krijgen. Ik hou helemaal niet van geweld of om iemand de deur voor z'n neus dicht te smijten. Dus ik zag als enige oplossing om er toch maar in mee te gaan. Ik zou een informatiepakket krijgen en een pasje. Mooi, dan zal daar vast ook wel in staan hoe ik hier weer vanaf kan komen dacht ik.

Dat hele pakket heb ik nooit gekregen en ik heb er ook helemaal niks meer van gehoord. Er is zelfs niks van mijn rekening afgeschreven. Dat is dan weer een voordeel dat je onder bewind staat, er zit een blokkade op mijn leefgeldrekening voor automatische incasso's. Ja eigenlijk is het allang geen bewindvoering meer, maar meer een vorm van budgetbeheer als extra veiligheid.

Omdat ik dit allang weer vergeten was, schonk ik er verder ook geen aandacht meer aan. Tot vorig jaar een brief van een deurwaarder op de mat viel en er ineens ruim 400 euro geeist werd. Oei! dat is even schrikken. Deurwaarder gebeld en gevraagd om de originele overeenkomst, want ja ik ga geen dingen betalen waar ik niets vanaf weet. Maar die overeenkomst heb ik ook nooit gekregen en ook nooit meer iets van de deurwaarder gehoord.

2 weken geleden viel er ineens een brief van Direct PC op de mat, het bleek een rekening te zijn, dit keer een bedrag van over de 600 euro. Maar eens een belletje naar dat bedrijf. En ja er blijkt wel degelijk een overeenkomst te zijn met mijn handtekening erop. Okee, dat is dan weer een behoorlijke tegenvaller en ik kom er ook niet meer onderuit. In juridisch getouwtrek zie ik geen heil, het is hun woord tegen de mijne en zij hebben toch een veel duurdere advocaat dan ik, dus daar heb ik al helemaal geen zin in.

Direct PC zei wel dat ik de overeenkomst op kon zeggen, schriftelijk, zodat het bedrag niet hoger werd en een betalingsregeling was wel mogelijk. Dus de overeenkomst per mail opgezegd. Kregen we bericht terug van Nee dat kan niet zomaar, er moet eerst een betalingsregeling worden getroffen. ZUCHT!

Hierbij wil ik dus IEDEREEN waarschuwen: Trap hier niet in, doe zowieso niets bij de deur en neem wat mij betreft een honkbalknuppel om ze bij je deur weg te meppen. Ohnee, dat is aanzetten tot geweld, beter is nog zo'n sticker op je deur te plakken. Dan hou je de verkopers wel bij je deur weg.

Maar trap ook niet in de mooie beloftes van Direct PC uit Zwolle, die PC hulp is trouwens ook veel te duur, want de meeste problemen kun je zelf ook wel prima oplossen of met een goede kennis of vriend. Desnoods even Googlen op Internet, dan ben je stukken goedkoper uit en je hebt er een trots gevoel aan overgehouden van dat je dit maar mooi zelf weer hebt gefixt.


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen Pinguin (25cm)
Speksteen Pinguin (25cm)
49.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Oogvereniging zou zich veel actiever moeten opstellen in de Media

Ja
Nee
Geen mening
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!