Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Nieuw project gestart bij de dagbesteding

Nieuw project gestart bij de dagbesteding Nieuw project gestart bij de dagbesteding
Geschreven door Richard Sikkes op wo 06 jan 2021 om 13:29:52 uur.
Dit artikel is 152 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Gisteren ben ik voor het eerst in het nieuwe jaar 2021 weer naar de dagbesteding in het Oog en Oor huis van Gehoord en Gezien in Onnen geweest. Tussen Kerst en Oud & Nieuw was de dagbesteding gesloten. Dat waren 2 lange weken voor mij en ik was ook heel erg blij dat ik er weer naartoe kon. Het was ontzettend fijn om bijna iedereen weer te zien en te horen.

In de ochtend hadden we het maandelijkse Oog en Oor cafe, geleid door Laura en we konden weer even lekker bijkletsen onder het genot van een bakje koffie, thee of water. Dit zijn best wel interessante gesprekken en je steekt er ook wel het nodige van op. Zelf ben ik niet zo groepsgesprek achtig, ik ben zelf meer iemand van iets met de handen doen, lekker bezig zijn. Groepsgesprekken vergen best wel veel energie van me en op het laatst weet je ook niet zo goed meer hoe je moet gaan zitten. Het vergt veel energie omdat je alles wilt volgen en helaas praat niet iedereen even duidelijk of wordt er soms toch door elkaar gepraat. Gelukkig had Laura haar schrijftolken bij zich en hadden de mensen die nog iets kunnen zien een laptop of tablet voor hun neus, zodat ze dingen toch mee konden krijgen. Alles wat er gezegd werd verscheen even later op het scherm.

Soms gaat het echter zo snel, dat de tolken het ook niet zo snel meer kunnen bijbenen en misten zij ook weleens wat, dat is menselijk en valt ook niemand te verwijten. Maar ondanks deze kleine dingetjes krijg je toch het gesprek wel goed mee. Het probleem van door elkaar praten is een stuk lastiger te bestrijden.

Daarna hadden we pauze, heh even bijkomen weer. Na het eten was er weer ruimte voor vrije invulling en kon iedereen weer doen waar ie zelf zin in had, f wat ie leuk vond. Mijn project van de houten kerstboom was klaar en dus had ik niks in de planning staan. Er waren nog wel een aantal projecten in de planning die ze graag wilden gaan oppakken, zoals het maken van een vogelhuisje en het maken van een mobiel tuintje, een soort van vierkante meter tuintje.

Beide projecten had ik wel oren naar, leuk en fijn met de handen bezig zijn en iets bedenken en maken waar men nog heel lang plezier van kan hebben. Er is besloten dat het houdt voor het vogelhuisje al gezaagd en op maat aangeleverd wordt, er was tenslotte al een mooie tekening van. Hoeven we het straks alleen te schuren en in elkaar te zetten.

Het mobiele tuintje is even een verhaal apart, dat vergt wat meer uitdenkwerk, want er zijn wat wensen en eisen. Zo vinden slechtzienden en blinden het wel prettig dat het tuintje op tafelhoogte is en de bak moet diep genoeg zijn om er iets in te kunnen zaaien of planten. Bovendien moet de bak groot genoeg zijn, maar ook weer niet zo groot en lomp dat het ding niet te verplaatsen is, kortom veel denkwerk.

Er lag buiten een stapel oude planken, ideaal om daar zo'n bak van te maken. Verder lagen er binnen nog 4 dikke balken, daar kunnen de poten van gemaakt worden en als je ze dan ook nog eens in de lengte doorzaagt, dan heb je 8 poten, voor 2 bakken en dan is het nog stevig genoeg. Oke, hout hebben we, nu alleen nog de juiste maten bepalen en dan maar eens aftekenen en zagen.

Maar dat is dan weer voor volgende week, want de tijd vliegt als je lekker bezig bent. Intussen kan ik deze week thuis alvast bedenken van hoe ik het ongeveer aan ga pakken. Ja echt weer een leuk project, laat het voorjaar maar komen!


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen Pinguin (25cm)
Speksteen Pinguin (25cm)
49.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

Ook na de Coronacrisis zou het winkelpersoneel gele- of oranje hesjes moeten blijven dragen.

Ja
Nee
Weet niet
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!