Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Ontheffing mondkapjesplicht voor blinden en slechtzienden

Ontheffing mondkapjesplicht voor blinden en slechtzienden Ontheffing mondkapjesplicht voor blinden en slechtzienden
Geschreven door Richard Sikkes op wo 04 nov 2020 om 18:33:20 uur.
Bijgewerkt op ma 21 dec 2020 om 14:04:50 uur.
Dit artikel is 248 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

De Oogvereniging blijft me keer op keer weer verbazen, zo ook deze keer weer na het debacle over de groene hesjes en het feit dat ze de Media niet opzoeken. Wat is er dit keer aan de hand?

Ene Pauline uit Hilversum, heeft op Facebook een open brief aan permier Rutte geschreven met daarin de vraag of mensen met een beperking ontheffing kunnen krijgen voor het dragen van een mondkapje. Leuk bedacht Pauline, maar dit gaat echt niet gebeuren, laat staan dat het gaat werken.

Mijn nekharen gingen meteen rechtop staan en ik had meteen zoiets van dit kun je niet menen, te zot voor woorden. En ik besloot om verder te scrollen met een diepe zucht. En met dat ik met mijn vinger het scrollwieltje in beweging zet, viel mijn blik op het woordje "Oogvereniging". Oh toch maar even verder lezen. Op dat moment zakte mijn broek af en brak mijn klomp. En de Oogvereniging steunt dit? WTF????

Wat willen ze hier nu mee bereiken? Nu wordt er weer een hele doelgroep "belachelijk" gemaakt en weggezet als kwetsbaar en zielig. Eerst al met die stigmatiserende hesjes en dan nu dit!!! Op deze manier worden we natuurlijk nooit serieus genomen door de samenleving.

En hoe zie je dat voor je zo'n ontheffing? Krijg je een kaartje, of pasje waarop staat dat je geen mondkapje hoeft te dragen omdat je slechtziend of blind bent op last van de overheid? Wat denk je hoe de andere klanten in de winkel zullen reageren? :Oh hij/zij draagt geen mondkapje en er wordt niets van gezegd" Oh dan doe ik dat ook niet en dan word ik geweigerd. Nee dat gaat in de praktijk helemaal niet werken, mensen hebben nu al een kort lontje in de winkels, dan explodeert de boel kan ik je vertellen.

En waarom zou een blinde of slechtziende dan geen mondkapje hoeven dragen? Zijn zij dan niet vatbaar, of ademen zij geen vochtdruppeltjes uit? Komen zij van een andere planeet? Nee, wij zijn net zo aards als ieder wezen op aarde, alleen wij hebben problemen met de ogen en sommigen ook nog met de oren. That's all! Het enige probleem met die mondkapjes is dat brildragers vrijwel niets meer zien, omdat het kapje ervoor zorgt dat de bril beslaat. Daar zijn diverse oplossingen voor, dus dat argument kunnen we ook van tafel vegen.

Omdat wij al kwetsbaar zijn en daardoor ook wat meer vatbaar voor het virus, we kunnen immer geen afstand houden omdat we dat niet of niet goed in kunnen schatten. Maar we hebben allemaal een witte stok bij ons, die doorgaans, afhankelijk van je lengte, zo tussen de 1.40 en 1.60m is. Zo is mijn taststok 1.60m en als ik m voor me op de grond leg en mijn arm iets naar voren doe, dan heb ik keurig die 1.5m afstand tussen mij en mijn stokbal. Je hebt dus altijd een meetlat bij je, gebruik die dan ook!

Juist wij moeten nog meer ons best doen om ons aan de maatregelen te houden, want een ander doet dat niet voor ons. Dus gewoon met mondkapje op de winkel in en de stok gebruiken, dan kom je al een heel eind. En durf om hulp te vragen als je er zelf niet meer uitkomt of iets niet kunt vinden.

Bijgaand dit artikel heb ik een zeer heldere uitleg over het dragen van mondkapjes geplaatst. Is misschien wel een beetje klein zo aan de linkerkant, maar als je erop klikt, verschijnt ie groter op je scherm.


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen gezicht met mondkapje
Speksteen gezicht met mondkapje
49.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Witte Stok zou veel meer aandacht in de media moeten krijgen.

Eens
Oneens
Geen mening
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!