Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Ook een website in stand houden kost geld

Ook een website in stand houden kost geld Ook een website in stand houden kost geld
Geschreven door Richard Sikkes op ma 04 jan 2021 om 00:22:28 uur.
Dit artikel is 124 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Zoals jullie misschien wel weten, ontwikkel en host ik de website zelf, helemaal in m'n eentje. Dit alles om de kosten zo laag mogelijk te houden, want het leven is al duur genoeg.

Zo houdt het hosten van een website in dat je jaarlijks een bedrag kwijt bent aan de .nl domeinnaam, dat is maar slechts een bedragje van een paar euro per jaar, daar zit de pijn ook niet in. Maar daarnaast komen er nog meer zaken om de hoek kijken, zoals het gebruik van stroom om de server te laten draaien, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Verder heb je dan nog de kosten voor het onderhoud en schoonmaken van de server. Omdat het spul 24/7 draait, is het natuurlijk aan meer slijtage onderhevig dan een gewone computer die uit staat als je m niet gebruikt.

Maar waarom host je die website dan niet bij een provider? Allereerst zijn de hostingpakketten die men aanbiedt te beperkt en een stuk duurder, daarom heb ik ervoor gekozen om dat zoveel mogelijk zelf in de hand te houden. Bij een provider staat alles op afstand en kun je er fysiek niet bij als er iets mis is. Je bent dan van je provider afhankelijk. Gaat er hier thuis iets mis, dan kan ik er nog fysiek bij, Bovendien vind ik het veel t eleuk om dat zelf in de hand te houden en te onderhouden.

Maar met alleen een domeinnaam en een server ben je er nog niet, daar heb je nog geen website mee. En het maken en ontwikkelen daarvan kost tijd, heel veel tijd. De vaste lezers weten denk ik wel dat ik al ruim een jaar bezig ben met deze website. Er zitten heel veel uren in, veel lezen, zoeken, vinden, uitproberen, aanpassen, weer uitproberen enzovoort. Het is echt een heel leerzaam project, zelfs ik leer elke dag weer nieuwe dingen en ontdek nieuwe methodes om het allemaal nog net even wat makkelijker te maken.

Al deze moeite doe ik met alle liefde van de wereld, want ik heb ooit gezegd dat ik met een missie bezig ben om meer aandacht en begrip in de samenleving te krijgen en te houden. Ik plaats wat blogs, deel wat foto's en onderneem nog meer activiteiten om dit doel te bereiken.

Helaas vanwege de Coronacrisis loopt het allemaal net even wat anders dan de bedoeling was en kan ik veel dingen niet doen, dat is natuurlijk jammer, maar het is even niet anders. In die tijd kan ik rustig verder ontwikkelen. Maar met de andere activiteiten zou er geld binnenkomen, waarmee het voor mij dan weer makkelijker wordt om de website te blijven onderhouden.

Ik merk nu dat ik een beetje tegen m'n grenzen aan het lopen ben.

Okee nu maar even to the point, ik hou er helemaal niet van om anderen om geld te vragen, het kost me ook best wel moeite om dat te doen.

Ik ben dus op zoek naar donateurs die een klein bedragje gunnen om deze missie voort te zetten. Daarvoor heb ik aan de rechterkant van de pagina een vakje ingericht met daarin een QR code, die je met je smartphone kunt scannen, zodat je veilig en snel een donatie kunt doen. Het te doneren bedrag heb ik vrij gelaten, dat mag je helemaal zelf bepalen, ik ben al blij met alles!

Pfhoe het hoge woord is eruit.

In ieder geval hartelijk dank voor de moeite van het lezen en helemaal super als je iets stort.


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen Pinguin (15cm)
Speksteen Pinguin (15cm)
39.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Oogvereniging heeft een hesje "Ik zie je niet, hou jij afstand?". Ga jij met zo'n hesje de straat op?

Ja, lijkt me handig
Nee, absoluut niet.
Geen mening.
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!