Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Plaatjes verplaatst voor meer effecientie

Plaatjes verplaatst voor meer effecientie Plaatjes verplaatst voor meer effecientie
Geschreven door Richard Sikkes op vr 18 dec 2020 om 13:41:00 uur.
Bijgewerkt op ma 21 dec 2020 om 17:04:48 uur.
Dit artikel is 98 keer bekeken en er zijn 3 reactie(s) geplaatst.

Zojuist de operatie afgerond om de plaatjes die bij de artikelen staan, te verplaatsen naar een andere database en zo de nodige ruimte te besparen.

Voorheen moest ik bij elke post een plaatje uploaden, die dan vervolgens bij de post werd opgeslagen. Dit werkte op zich wel mooi en handig, maar in de praktijk bleek het toch niet helemaal handig te zijn. Als je meerdere keren hetzelfde plaatje gebruikt bij verschillende posts, is dat behoorlijk inefficient. Dit moet en zal anders kunnen.

En dat is dan nu bij deze dus gebeurd. Aan de buitenkant merk je hier dan ook niet veel van, alles ziet er nog zo'n beetje hetzelfde uit. Maar achter de schermen heeft het wel degelijk verschil. Nu kan ik een plaatje selecteren uit een lijst en die wordt dan bij het artikel getoond. Alle plaatjes die in de blog en het fotoalbum worden gebruikt staan in een grote tabel, keurig onderverdeeld in rubrieken of groepen, of hoe je het ook maar wilt noemen. Op deze manier kun je dus 1 plaatje oploaden en deze kun je dan meerdere keren gebruiken.

Dit had ik gisteren al mooi voormekaar en ik zou de database aanpassen om de plaatjes uit de posts te verwijderen. Mat m'n kippige koppie natuurlijk weer over het hoofd gezien dat ik nog in de plaatjes tabel zat en met dat ik op OK klikte, merkte ik dat ik verkeerd zat en dus de verkeerde plaatjes had verwijderd. K.U.T, ofwel Kwalitatief Uitermate Teleurstellend, want dat betekende dat ik "weer" die 137 foto's en plaatjes handmatig moest gaan uploaden. ZUCHT!

Hier was ik dus de nodige tijd mee zoet en intussen staan ze er allemaal weer in en ook nog eens op de juiste plekken. Eind goed, al goed, zullen we maar zeggen.

Nu ga ik zo nog wel de geplande actie uitvoeren, maar dan in de juiste tabel. Achja het houdt je wel van de straat en dat komt wel weer goed uit tijdens deze lockdown.


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reactie #3 van 3 door Richard Sikkes op za 19 dec 2020 om 03:07:43 uur.


Intussen heb ik ook de zoomfunctie grotendeels voormekaar. Tenminste er draait nu een eerste probeersel, wat naar mijn mening nog niet echt effcient is en er ontbreekt nog een bladerfunctie binnen het vergrotingsvenster.

Ik heb altijd ruzie met Javascript, het is altijd maar weer een gok of het werkt of niet. En ik stam nog uit de generatie waarin Javascript meer voor problemen zorgde dan dat het echt iets toevoegde. Dat zit er eigenlijk nog steeds wel een beetje in, die afkeer van Javascript. Tegenwoordig is het al weer een stuk beter en er is veel meer mee mogelijk.

Ik ontkom er niet aan om zo nu en dan ook eens wat javascript code te gebruiken. Dat doe ik dan ook wel op de website op diverse plekken. Ik probeer dat wel tot een minimum te beperken, maar voor sommige dingen heb je het gewoon even nodig, helaas, maar het is niet anders.

Maar goed, als het werkt kun je er mooie dingen mee doen. Maar het begin is er, er kan een vergroting worden getoond.

Reactie #2 van 3 door Richard Sikkes op vr 18 dec 2020 om 13:51:14 uur.


En ook het bijwerken gaat goed. Op naar het volgende punt op de lijst.

Reactie #1 van 3 door Richard Sikkes op vr 18 dec 2020 om 13:45:25 uur.


Okee, het plaatsen van dit artikel had, zoals gewoon weer eens wat voeten in de aarde. Het opslaan lukte niet. Na het verbeteren van een typfoutje lukte het nog niet. Uiteindelijk kwam ik tot de comclusie dat ik eerst maar eens die plaatjes bij de posts weg moest halen en dan weer proberen.

Zo gezegd, zo gedaan en Voila! zie hier het resultaat! Weer een item wat ik kan afvinken op mijn to-do lijst.

U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Reclame filter voor je netwerk
Reclame filter voor je netwerk
99.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Witte Stok zou veel meer aandacht in de media moeten krijgen.

Eens
Oneens
Geen mening
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!