Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Problemen met de server

Problemen met de server Problemen met de server
Geschreven door Richard Sikkes op zo 24 mei 2020 om 18:43:50 uur.
Bijgewerkt op zo 29 nov 2020 om 11:08:46 uur.
Dit artikel is 203 keer bekeken en er zijn 2 reactie(s) geplaatst.

Sinds vanmiddag zijn er wat problemen met de server waar deze website op draait. Het kan daardoor gebeuren dat de website onbereikbaar is.

Momenteel ben ik aan het onderzoeken wat de oorzaak is, na verloop van tijd gaat de server spontaan uit. Als het nog 30+ graden was, zou ik zeggen ja, dat kan kloppen, maar dat is het nu absoluut niet.

Ook probeer ik de websites tijdelijk over te zetten naar een Raspberry Pi, zodat de site in ieder geval kan blijven draaien.

Ik hoop niet dat er veel kapot is, of dat de hele server vervangen moet worden, want daar heb ik het geld gewoon niet voor. In dat geval zal ik ermee moeten stoppen.

Maargoed, eerst maar eens zien wat er nog te redden valt.


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reactie #2 van 2 door Richard Sikkes op ma 25 mei 2020 om 11:12:16 uur.


UPDATE 2: De server is de nacht goed doorgekomen zonder problemen. Blijkbaar gaf die grafische omgeving dusdanig veel problemen dat ie uit zichzelf dacht "Ik ga lekker uit".

Iedere keer als ik zaken op moet zoeken op het internet, merk ik hoe <b>ONTOEGANKELIJK</b> veel websites eigenlijk zijn en ondanks mijn Dark Reader Chrome extensie, die slim de kleuren van een website omkeert, dat er toch witte pagina's doorkomen omdat sitebouwers hun eigen smaak en kleuren door proberen te drukken. Vooral de site van Redit is daar een heel goed voorbeeld van. De site is erg druk en de kleuren zijn niet of nauwelijks aan te passen, dat doet gewoon pijn aan mijn ogen. Of sites maken helemaal geen gebruik van de beschikbare ruimte op het scherm, maar die kun je dan weer heel mooi inzoomen, want meestal zijn de letters erg klein.

Zelf ben ik ook eens op zoek gegaan naar informatie over hoe je een website toegankelijk maakt. Dat is erg slecht te vinden, een vage opsomming van de regels en verder komt men niet. Nu zijn er wel sites die aanbieden om je site te testen daarop, maar daarvoor vragen ze de hoofdprijs, terwijl ze eigenlijk gewoon een programmaatje gebruiken om je site doorheen te halen en een rapport te genereren. Goed, die programma's zijn nogal complex in gebruik en vaak ook nog zonder fatsoenlijke installer en/of documentatie. Ik probeer maar gewoon mijn gezonde verstand te gebruiken en af te gaan op de feedback van bezoekers die ik krijg. Tot nu toe gaat alles noeg goed en blijf ik er mee bezig.

Nu alles weer goed loopt, kan ik weer verder gaan bouwen en de site gaan invullen met informatie.

Reactie #1 van 2 door Richard Sikkes op zo 24 mei 2020 om 23:47:20 uur.


UPDATE: Het lijkt erop dat het probleem met de server is opgelost.

Wat was er nou aan de hand?

De server moest herstart worden omdat er een aantal updates waren geinstalleerd. Na de herstart begon de ellende, de server startte op in een soort van beperkte grafische omgeving, waar ik niks mee kon beginnen. De schijven overgezet in een andere computer, maar daar gebeurde hetzelfde, weer die grafische omgheving. Uiteindelijk de harde schijven weer teruggezet en eens op internet gaan zoeken.

Wat moet een server met een grafische omgeving? Gelukkig vond ik de oplossing door een instelling te veranderen en weer te herstarten. Daarna startte de server weer normaal op in een terminal mode. Nu lijkt zelfs het spontaan uitgaan ook verleden tijd te zijn en draait de boel nog steeds... Pfffhew....

Hopelijk blijft de boel zo draaien.

U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen Pinguin (25cm)
Speksteen Pinguin (25cm)
49.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Witte Stok zou veel meer aandacht in de media moeten krijgen.

Eens
Oneens
Geen mening
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!