Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Sneller internet en probleem opgelost

Sneller internet en probleem opgelost Sneller internet en probleem opgelost
Geschreven door Richard Sikkes op di 09 jun 2020 om 20:10:27 uur.
Bijgewerkt op zo 29 nov 2020 om 10:59:02 uur.
Dit artikel is 245 keer bekeken en er zijn 2 reactie(s) geplaatst.

Omdat ik de website zelf thuis op een server host, is het noodzakelijk dat je een goede lijn naar buiten hebt, zodat mensen je site goed en snel kunnen blijven bezoeken, helemaal nu de site steeds meer bekendheid krijgt en er meer bezoekers komen. Dat bandbreedte probleem is sinds vandaag opgelost omdat mijn Ziggo abonnement is verhoogd van Start naar Complete. De upload snelheid was 5 Mbit/s, is nu 25 Mbit/s. Hierdoor kan de server veel meer bezoekers tegelijkertijd afhandelen.

Een ander probleem wat bij toeval aan het licht kwam is: Ik gebruik het adres richardsikkes.nl voor de website. Maar mensen zijn zo gewend aan het www voorvoegsel, dus werd het adres www.richardsikkes.nl. Maar dat werkte niet omdat het niet zo was ingesteld op de server en in het domein. Eerst dacht ik het te kunnen oplossen door een omleiding te maken en in eerste instantie leek het ook te werken, maar het SSL certificaat gooide roet in het eten, die was alleen voor richardsikkes.nl en dus niet de www variant. Er moest dus iets anders verzonnen worden.

Ik gebruik een standaard certificaat die voor 1 domein werkt. Er zijn ook wildcard certificaten, die voor het hele domein gelden inclusief subdomeinen. Maar om zo'n certificaat te krijgen, moet je heel wat dingen doen met DNS servers en cloud DNS providers. En dat gaat geld kosten, dus dat is geen optie.

Goed, tijd voor een creatieve oplossing: Nog een virtuele server aangemaakt met de naam www.richardsikkes.nl en daarvoor een nieuw standaard certificaat voor aan te maken en in de document root een bestandje met een doorverwijzing naar de juiste site, deze dus. Misschien een beetje een omslachtige oplossing, maar hij werkt wel en daar gaat het me om. Er zullen vast wel handigere manieren zijn om dit voormekaar te krijgen. Misschien als ik eens wat tijd heb en zin heb om het nog verder uit te gaan zoeken. Het werkt nu in ieder geval en daar ben ik al heel blij mee.


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reactie #2 van 2 door Richard Sikkes op zo 14 jun 2020 om 22:54:55 uur.


UPDATE 2: Vrijdagavond en zaterdagnacht lag het Ziggo netwerk er een tijdje uit door een grote storing. Zaterdagmorgen werkte alles weer naar behoren. Wat de storing precies veroorzaakte is mij niet bekend, maar alles werkt weer en daar gaat het om.

Reactie #1 van 2 door Richard Sikkes op vr 12 jun 2020 om 10:09:52 uur.


UPDATE: Zojuist is de Ziggo monteur bij me langsgeweest om mijn Mediabox XL aan de praat te krijgen, iets wat mij op geen enkele manier lukte. Er bleek een probleem te zijn met het retoursignaal, waardoor de Mediabox bleef hangen in het installatieproces. De monteur heeft de wandcontactdoos in de muur vervangen, en een andere splitter geplaatst en de kabel naar de modem vervangen voor een nieuwe. De Mediabox doet het weer, dus ik kan weer gebruik maken van de TV en alle extra mogelijkheden van de nieuwe Mediabox.

Nadat de monteur weer weg was, werkte de website en de server niet meer. De server draaide nog wel gewoon, maar kon deze niet bereiken via mijn lokale netwerk. Na het resetten van de modem werkte alles weer. Nu hoop ik dat alles nu gewoon blijft werken, want er zijn al genoeg onderbrekingen geweest.

U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen hartje met halsketting
Speksteen hartje met halsketting
19.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Oogvereniging heeft een hesje "Ik zie je niet, hou jij afstand?". Ga jij met zo'n hesje de straat op?

Ja, lijkt me handig
Nee, absoluut niet.
Geen mening.
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!