Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Sta niet op onze strepen, dat doen we liever zelf!

Sta niet op onze strepen, dat doen we liever zelf! Sta niet op onze strepen, dat doen we liever zelf!
Geschreven door Richard Sikkes op vr 09 okt 2020 om 16:20:31 uur.
Bijgewerkt op vr 25 dec 2020 om 23:33:52 uur.
Dit artikel is 194 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Blinden en slechtzienden vertrouwen blind op de voor hen aangelegde geleidelijnen om hun weg op een station of bushalte te vinden. Maar in veel gevallen kunnen zij dat niet omdat er van alles op de lijnen staat wat er niet hoort. Fietsen, scooters, auto's, hekken, terrassen e.d. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om je weg te vervolgen.

Daarnaast valt het me iedere keer op, mensen staan OP de lijn te wachten op hun bus of trein. Niet handig, men denkt blijkbaar wachten op de lijn. Waar die lijn werkelijk voor is, weet men vaak niet of men staat er gewoon niet bij stil. Tot het moment dat er een blinde of slechtziende aankomt en dan springen de meesten snel opzij en krijg je de welbekende "Sorry" te horen. En vervolgens gaat men er WEER op staan! Oke, het kwartje is duidelijk nog niet gevallen blijkbaar.

Ik sta dan ook volledig achter de acties van "Houd de lijn vrij" en waar nodig wil ik ze graag helpen met het onder de aandacht brengen en houden voor onze strepen, zodat we er zelf op kunnen blijven staan. Nou ja, euh onze weg vinden, als we blijven staan komen we ook niet verder en dan heeft de volgende lijngebruiker weer een probleem natuurlijk, dat gaat ook niet echt opschieten. Er moet wel doorstroming zijn, net als op een autoweg.

Maar wij blinden en slechtzienden kunnen zelf ook veel bijdragen, ga van tijd tot tijd eens naar het station of een plek waar geleidelijnen zijn en ga daar gewoon eens lekker rondlopen, jaag alles en iedereen maar eens lekker van die lijnen af. Je zult zien, op een gegeven moment gaan mensen wel opletten en gaan ze of op tijd aan de kant of ze gaan maar ergens anders staan. Word je aangesproken door mensen, dan is dit je kans om het een en ander uit te leggen.

Dus leg die stok in zo'n gootje en gaan met die banaan!


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen Pinguin (15cm)
Speksteen Pinguin (15cm)
39.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

Ook na de Coronacrisis zou het winkelpersoneel gele- of oranje hesjes moeten blijven dragen.

Ja
Nee
Weet niet
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!