Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Upgrade Fusion 2019 naar 2021

Upgrade Fusion 2019 naar 2021 Upgrade Fusion 2019 naar 2021
Geschreven door Richard Sikkes op do 10 dec 2020 om 14:35:05 uur.
Bijgewerkt op do 17 dec 2020 om 17:56:54 uur.
Dit artikel is 187 keer bekeken en er zijn 3 reactie(s) geplaatst.

Sinds Juni 2019 maak ik gebruik van de spraak-/ braille software van Freedom Scientific, genaamd Fusion 2019. Ik kreeg daar 3 licentiecodes bij, zodat ik de software op 3 verschillende computers kon installeren en gebruiken. Dit werkte tot voor kort prefect voor mij.

Op een gegeven moment begon de software behoorlijk te haperen en ging het grafisch niet goed. Omdat ik nog wel wat kan zien, gebruik ik af en toe het scherm ook. Even stiekem meekijken dus. Maar het scherm was op een gegeven moment totaal onbruikbaar en het deed zelfs pijn aan de ogen. Dus heb ik alles wat met Fusion 2019 te maken had van de computer afgegooid.

Vervolgens ben ik gaan kijken op de website van Freedom Scientific, om het installatiebestand even opnieuw te downloaden en alle benodigde bestanden voor de stemmen. Ik gebruik namelijk de premium stemmen en dus niet de compacte. Deze hebben een veel betere kwaliteit en deze kan ik ook veel beter verstaan. Op de website kwam ik erachter dat er intussen alweer nieuwere versies waren, 2020 en 2021, terwijl de 2019 versie niet echt meer bijgewerkt wordt.

Ik ben altijd wel in voor het nieuwste van het nieuwste, dus ik heb de 2021 versie gedownload en geinstalleerd en de premium stemmen Xander en Claire erin gezet. Oei, de software begint te zeuren over de licentiecode, die klopt nu niet meer. Wat een geldklopperij, want je moet apart betalen voor dit soort upgrades.

Hierover heb ik Optelec gemaild, want ja je krijgt die licenties voor 3 jaar of zo en die worden betaald door de zorgverzekeraar, dan mag je toch minstens verwachten dat je 3 jaar lang recht hebt op de meest recente versie van een programma. Niet bij Freedom Scientific en Optelec dus. Maar goed, zonder code werkt de software maar iets van 45 minuten en daarna schakelt het zichzelf uit. Na een herstart van de computer doet ie het weer even voor diezelfde 45 minuten. Dus je moet wel hierin mee gaan, of terug gaan naar 2019.

Vandaag kreeg ik een mail waain Optelec aangaf dat de zorgverzekeraar de regels veranderd had, je mag nu ieder jaar een upgrade doen, maar dat gaat dan wel weer van je eigen risico af, men rekent dan een bedrag van rond de 280 euro af. Maargoed, dat eigen risico ben ik toch snel doorheen, dus dat maakt voor mij niet zoveel uit. Maar dit lijkt me wel goed nieuws voor iedereen die deze software gebruikt.

Dus als het goed is, kan ik binnenkort de code van 2021 in gaan voeren en dan werkt de boel weer zoals het hoort. Ik hou je via dit artikel op de hoogte. Wordt vervolgd.


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reactie #3 van 3 door Richard Sikkes op wo 16 dec 2020 om 17:13:08 uur.


LAATSTE UPDATE: Zojuist heb ik de nieuwe code ingevoerd, dat was best wel lastig zo'n lange code met cijfers en letters, daar had ik echt wel een loep bij nodig. Maar het is gelukt! De software is geactiveerd en zal weer als vanouds werken en geen 40 minuten limiet meer.

Tot nu toe werkt de nieuwe versie perfect, ik heb nog geen narigheden kunnen waarnemen. Waar mijn vorige 2019 versie de mist in ging met een onleesbaar vreemde kleurenscherm, draait deze 2021 versie zonder enig probleem. Heb ook het idee dat deze versie een stuk sneller is geworden, alleen al bij het opstarten ervan. Maar ook bij het werken ermee, merk ik de nodige verbetering qua snelheid.

En mijn computer is zeker niet de minste met z'n AMD Ryzen 7 1800X processor en 16 Gb RAM en een NVIDIA GTX 1060Ti grafische kaart, maar toch merk ik de verbeteringen. Nu werkt het dus nog lekkerder.

Dus als je computer niet zo'n bakbeest is, zul je dit zeker wel merken!

Reactie #2 van 3 door Richard Sikkes op ma 14 dec 2020 om 23:05:27 uur.


UPDATE: Het pakket met de nieuwe Fusion 2021 is inmiddels binnengekomen, keurig in een enveloppe samen met een verkorte handleiding en sneltoetsenlijst. Op de pakbon staat de licentiecode, dus die moet je zeker NIET weggooien, maar juist goed bewaren.

Ik ga morgen of woensdag eens kijken of het me lukt om die code over te nemen in Fusion. Erg handig die lange codes voor ons blinden en slechtzienden. Maar met de hulpmiddelen bij de hand moet het wel lukken. Of even een goedziende vragen om die code voor je in te voeren. In het uiterste geval kun je altijd nog Optelec zelf inschakelen om je hiermee te helpen, maar dat gaat waarschijnlijk wel geld kosten, maar misschien ook niet. En heel misschien kunnen ze het zelfs via de TeamViewer die ze ooit bij je hebben geinstalleerd, op afstand voor je invoeren. Maar goed dit gaat mij wel lukken, heb de 2019 versie zo ook op deze computer geinstalleerd. Optelec had mijn laptop gedaan bij de levering van de leesregel en de software.

Bij de volgende update (van dit artikel) laat ik je weten of het is gelukt en wat me is opgevallen. Wordt wederom vervolgd!

Reactie #1 van 3 door Richard Sikkes op vr 11 dec 2020 om 19:55:31 uur.


UPDATE: Intussen is er een pakket van Optelec naar me onderweg met de nieuwe software en de nieuwe licentiecodes. Waarschijnlijk wordt het pakket morgen al bezorgd en kan ik er mee aan de slag. Ben benieuwd! Wordt wederom vervolgd...

U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen Pinguin (25cm)
Speksteen Pinguin (25cm)
49.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Witte Stok zou veel meer aandacht in de media moeten krijgen.

Eens
Oneens
Geen mening
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!