Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: We zouden veel meer humor moeten hebben

We zouden veel meer humor moeten hebben We zouden veel meer humor moeten hebben
Geschreven door Richard Sikkes op zo 24 jan 2021 om 10:53:14 uur.
Dit artikel is 111 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Het is algemeen bekend dat lachen gezond is en dat niet alleen, het is ook nog eens fijn. Het geeft je een goed gevoel en je vergeet, al is het maar voor even, de negatieve dingen om je heen. Je drukt het negatieve eigenlijk een beetje weg om jezelf even wat meer lucht te geven.

Humor is een breed begrip, wat voor de 1 humor is, kan voor de ander totaal verkeerd vallen, meestal door onbegrip of op dat moment even niet de humor er van inziet, of dat men totaal niet gedient is van dat soort humor. Mensen zijn verschillend, maar goed ook, en dus ook de humor is verschillend. Dit werd me de afgelopen week meer dan duidelijk.

Ik plaatste op facebook een aantal humoristisch bedoelde grapjes, die ik elders weer tegenkwam. En tegenwoordig kun je bijna nergens meer grapjes over maken, zeker niet over mensen met een kleurtje of die uit een ander land komen, want dan ben je ineens racist en krijg je een bak kritiek over je heen. Slaan we allemaal niet een klein beetje door?

Oke, dan maar een grapje over de Nederlandse variant van het coronavirus, die zal vast wel in de smaak vallen. Niet helemaal dus. Achja je doet het ook nooit goed.

Mensen nemen vaak ook het leven veel te serieus en te zwaar, maar dan heb je geen leven. Laat de teugels eens wat vieren en je zult merken dat het alweer een stuk aangenamer wordt om door te gaan. Je haalt er ook weer energie uit.

Humor is mijn manier van overleven, mensen die mij kennen, weten dat mijn leven bepaald niet makkelijk was en dat er in vrij korte tijd heel veel nare dingen gebeurden, dat wens je zelfs je eigen vijand nog niet toe bij wijze van spreken. Maar ik ben er nog steeds, onkruid vergaat niet zeggen ze weleens en dat klopt ook wel. Niet dat ik mezelf als onkruid zie, maar zo is dat gezegde nu eenmaal, kan ik ook niets aan doen.

Al vroeg in mijn leven heb ik geleerd en ondervonden dat humor prima werkt om de pijn te verlichten en dat je alles even kunt vergeten en soms zelfs nieuwe inzichten krijgt om weer verder te kunnen gaan. Het lukte mij ook niet altijd even goed hoor, dat ging ook met vallen en opstaan, maar zo door de jaren heen ging het me steeds beter af. Later begon ik het zelfs te zien als een manier van overleven.

Mijn humor is droog, soms cynisch of sarcastisch, soms flauw, maar vaak ook hard, zwarte humor of galgenhumor, van alles wat dus. In het openbaar ben ik natuurlijk wel een stuk milder, want je kunt nu eenmaal niet van alles zegen tegen iemand die je niet of nauwelijks kent. Maar mensen die me beter kennen, weten wel hoe hard het er soms aan toe kan gaan.

Hierin ben ik gelukkig niet de enige, andere mensen met wie ik dan weer in contact kom, blijken vaak ook een zelfde soort humor te hebben en zien daar de lol ook van in. Nouja je weet wel waartoe dat gaat leiden, dat wordt 1 dolle boel. Maar dat is zooo leuk en vooral heerlijk en het geeft me enorm veel energie en laat dat nou net hetgene zijn wat je nodig hebt als je 1 of meerdere beperkingen hebt. Je komt de dag veel beter door em je kunt de dingen veel beter aan.

Zeker nu in deze Coronatijd, hebben we dit meer dan ooit nodig, we worden in van alles beperkt, kunnen nergens heen, want alles is dicht, we mogen s'avonds de deur niet meer uit en we mogen maar 1 persoon per dag ontvangen. Al gaat dat laatste voor mij niet op, ik krijg 2 keer per dag een lieve dame van de thuiszorg over de vloer en overdag komt er ook nog wel eens iemand langs. Ik hou in mijn huis zoveel mogelijk afstand en tot nu toe is dat altijd nog goed gegaan. Ik zie niet in waarom het nu ineens fout zou moeten gaan.

Nee zonder mijn humor had ik het niet getrokken en was ik er allang niet meer geweest, het heeft mij dusdanig op de been gehouden en gemaakt wie ik nu ben. De dames van de thuiszorg, of eigenlijk iedereen die hier komt, vindt het leuk en moet altijd vreselijk lachen om die humor van me. Men weet wel dat het humor is en dat het niet menens is.

Toch valt het me op dat veel blinden en slechtzienden, behoorlijk chagerijnig, nors en in zichzelf gekeerd zijn, vooral in het openbaar. Ze schamen zich ten eerste al voor het feit dat ze blind of slechtziend zijn, zijn daardoor ook zwaar gefrustreerd en alles wat je zegt valt verkeerd. Mensen wat zullen jullie een moeilijk en zwaar leven hebben. Gooi er eens wat humor tegenaan, ga eens lachen. Vraag een medeklant in een winkel eens of je zijn of haar ogen even mag lenen, omdat jij het niet kan zien. Je krijgt 9 van de 10 keer een leuke reactie terug en je wordt zeker wel geholpen. "Moet ik ze eruit halen, of zal ik even meelopen?" heb ik al een keer gehoord. Kijk, dan heb je ook samen even wat te lachen


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Dit artikel heeft (nog) geen reacties.
U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen Pinguin (25cm)
Speksteen Pinguin (25cm)
49.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

Ontheffing voor het dragen van een mondkapje voor mensen met een beperking, vind je dat een goed idee?

Ja
Nee
Weet niet
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!