Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Richard's Blog: Website geschikt maken voor smartphones

Website geschikt maken voor smartphones Website geschikt maken voor smartphones
Geschreven door Richard Sikkes op vr 19 feb 2021 om 01:17:46 uur.
Dit artikel is 86 keer bekeken en er zijn 2 reactie(s) geplaatst.

Na lang wikken en wegen en wat dingetjes uitproberen op mijn andere website, toch maar de stoute schoenen aangetrokken en er voor gaan zitten om deze website toegankelijk te maken voor devices met kleine schermen, zoals smartphones.

Een tijdje terug probeerde ik via een aantal Facebook groepen een artikel, wat ik net geschreven had, te delen. Kreeg vrij snel een paar afwijzingen en een chatbericht van een van de beheerders. Ze deelde me mede dat mijn website(s) niet te bekijken en te beluisteren waren op een iPhone. Huh? Zelf ook maar even geprobeerd en inderdaad, de site werkte niet echt lekker op een klein schermpje. En juist veel blinden en slechtzienden maken gebruik van een smartphone om websites te bezoeken, meestal  in combinatie met VoiceOver of TalkBack.

Oei, dat wordt nog een hele puzzel, want onderhand is deze website behoorlijk complex geworden. Ondertussen was ik net een paar dagen eerder gestart met het bouwen van een nieuwe website, die was dus nog vrijwel leeg en dus ideaal om het een en ander eens uit te gaan proberen. Dat lukte, alleen werd het me wel duidelijk dat het met deze website nog een hele uitdaging zou gaan worden. Vandaar dat ik het steeds maar uitstelde.

Vanavond ben ik er maar voor gaan zitten en er toch maar mee begonnen, het begon aardig te knagen en opeens schoot me iets te binnen. Dat moest ik meteen gaan proberen, maar dat werkte niet helaas, want dan was ik snel klaar. Het liep dus iets anders, maar heb het nu wel zo'n beetje voormekaar.

Het houdt wel in dat de hele website behoorlijk op de schop moet, want die mooie blauwe kleur is nu weg, de site is nu helemaal zwart met witte letters, maar dat gaat ongetwijfeld nog veranderd worden, maar het is nu al laat, maar dat is weer een mooi klusje voor het weekend om de website een beetje netter af te werken.

Voor nu werkt het allemaal, alleen sommige dingetjes zitten nu op een andere plaats of onder een menu. Op de desktop zie je nu een soort sidebar, met de poll en het uitgelichte item van de webshop e.d. Op een smartphone zit dat allemaal in het menu. Hier ben ik nog niet zo gelukkig mee, dus dit gaat denk ik nog wel veranderen.

Het is gewoon heel erg lastig om het alle devices naar hun zin te maken, wat dat betreft zijn het net mensen ;-) haha


Dit artikel delen via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reactie #2 van 2 door Richard Sikkes op ma 22 feb 2021 om 15:56:55 uur.


En de sidebar is nu ook weg, heerlijk al die ruimte :-)

Reactie #1 van 2 door Richard Sikkes op ma 22 feb 2021 om 15:17:51 uur.


Ondertussen weer even lekker aan het stoeien geweest om de boel op deze website weer in het gareel te krijgen. Dat valt niet mee, maar beetje bij beetje komen we er wel.

Her en der zijn wat kleine dingetjes aangepast en sommige onderdelen hebben een iets ander plaatsje gekregen, maar alles werkt nog gewoon als vanouds en daar ben ik wel blij om.

De volgende stap is om de sidebar te schrappen, dan is het ook minder omslachtig op een klein scherm en hebben we op een groter scherm nog meer ruimte om alles kwijt te kunnen.

Het kleurschema heb ik zo'n beetje gelijk weten te houden, heb hierdoor wel weer een mooi kleurenthema voor de Datingsite die ik nog steeds aan het ontwikkelen ben.

U bent momenteel niet ingelogd.
Log in om een reactie te plaatsen.
Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen gezicht met mondkapje
Speksteen gezicht met mondkapje
49.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

Ook na de Coronacrisis zou het winkelpersoneel gele- of oranje hesjes moeten blijven dragen.

Ja
Nee
Weet niet
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!