Home Services Media Webshop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (0.00)

Richard's Blog

Hieronder vindt u een lijst van al mijn artikelen en de eventuele bijdragen van anderen, over de dagelijkse gang van zaken met een visuele en/of auditieve beperking. Hierin worden allerlei onderwerpen besproken, die ons op dit moment bezig houden, of die we op ons pad tegenkomem.

Deze lijst bestaat uit meerdere pagina's, met de handige pagina navigatie kunt u gemakkelijk door alle pagina's bladeren.

Er zijn in totaal 63 artikelen en 39 reacties geplaatst.

Pagina:

De website is toegankelijk voor iPhones en andere kleine schermen

De website is toegankelijk voor iPhones en andere kleine schermen

Geschreven door Richard Sikkes op ma 22 feb 2021 om 16:27:22 uur.
Artikel is 97 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Dat het leven van een programmeur niet over rozen ging, wisten we natuurlijk al en dat bleek de afgelopen dagen ook wel weer. Het is helemaal een feest als je ook nog eens met 2 websites tegelijk bezig bent en de 1 gebruikt als basis voor de andere. Maar het levert natuurlijk ook weer voordelen op, voor beide sites. Al programmerende, krijg je weer nieuwe ... Lees het hele artikel »

Middagje UMCG

Middagje UMCG

Geschreven door Richard Sikkes op vr 19 feb 2021 om 18:26:40 uur.
Artikel is 39 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Vanmiddag moest ik weer voor een controle naar het UMCG in Groningen om mijn oogdruk en gezichtsveld te laten meten. Eerst de meting en het onderzoek en daarna een gesprek met de specialist. Door mijn wiebelogen is het doorgaans een drama om mijn ogen goed te kunnen meten, maar vandaag waren mijn ogen blijkbaar wat rustiger en gingen de metingen in 1 keer goed. De ... Lees het hele artikel »

Website geschikt maken voor smartphones

Website geschikt maken voor smartphones

Geschreven door Richard Sikkes op vr 19 feb 2021 om 01:17:46 uur.
Artikel is 36 keer bekeken en er zijn 2 reactie(s) geplaatst.

Na lang wikken en wegen en wat dingetjes uitproberen op mijn andere website, toch maar de stoute schoenen aangetrokken en er voor gaan zitten om deze website toegankelijk te maken voor devices met kleine schermen, zoals smartphones. Een tijdje terug probeerde ik via een aantal Facebook groepen een artikel, wat ik net geschreven had, te delen. Kreeg vrij snel een paar afwijzingen en een chatbericht ... Lees het hele artikel »

Apple brengt iOS 14.4 en iPadOS 14.4 uit; Brengt een nieuwe Direct Touch-instelling voor VoiceOver-gebruikers

Apple brengt iOS 14.4 en iPadOS 14.4 uit; Brengt een nieuwe Direct Touch-instelling voor VoiceOver-gebruikers

Geschreven door Richard Sikkes op di 26 jan 2021 om 21:04:10 uur.
Artikel is 96 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Apple heeft vandaag iOS 14.4 en iPadOS 14.4 uitgebracht, die, naast de gebruikelijke bugfixes en verbeteringen onder de motorkap, een nieuwe Direct Touch-toegankelijkheidsinstelling bieden, ondersteuning voor het herkennen van kleinere QR-codes in de Camera-app, evenals de optie om classificeer Bluetooth-apparaattypen in Instellingen. Wanneer u naar Instellingen> Toegankelijkheid> VoiceOver> Rotoracties navigeert, vindt u nu een nieuwe sectie met de naam Direct Touch Apps, van waaruit u ... Lees het hele artikel »

We zouden veel meer humor moeten hebben

We zouden veel meer humor moeten hebben

Geschreven door Richard Sikkes op zo 24 jan 2021 om 10:53:14 uur.
Artikel is 46 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Het is algemeen bekend dat lachen gezond is en dat niet alleen, het is ook nog eens fijn. Het geeft je een goed gevoel en je vergeet, al is het maar voor even, de negatieve dingen om je heen. Je drukt het negatieve eigenlijk een beetje weg om jezelf even wat meer lucht te geven. Humor is een breed begrip, wat voor de 1 humor ... Lees het hele artikel »

Mijn ervaringen met de OrCam MyEye 2 - Deel 1

Mijn ervaringen met de OrCam MyEye 2 - Deel 1

Geschreven door Richard Sikkes op do 21 jan 2021 om 14:40:19 uur.
Artikel is 96 keer bekeken en er zijn 1 reactie(s) geplaatst.

Vanmorgen had ik een afspraak met iemand van Low Vision Totaal voor informatie en een demonstratie van de OrCam MyEye 2. Dat is een klein apparaatje wat aan je bril geclipt kan worden met magneetjes. In dat apparaatje zit een camera en de nodige software om een foto te maken en de tekst vervolgens te scannen en voor te lezen. Zo kunnen blinden en ... Lees het hele artikel »

Nee ik vergeet jullie en deze site niet hoor!

Nee ik vergeet jullie en deze site niet hoor!

Geschreven door Richard Sikkes op vr 15 jan 2021 om 10:03:02 uur.
Artikel is 52 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Nee, ik ben jullie hier niet vergeten hoor! En dat zal ik ook zeker niet doen, van tijd tot tijd zal hier ook wel een artikeltje verschijnen, alleen iets minder vaak dan voorheen. Ik heb me volledig gestort op een nieuw project, het ontwikkelen van een datingsite voor blinden, slechtzienden en mensen met een audiovisuele beperking. Maar in princiepe kan iedereen er terecht. De meeste ... Lees het hele artikel »

Modem vervangen en alles doet het eindelijk weer.

Modem vervangen en alles doet het eindelijk weer.

Geschreven door Richard Sikkes op ma 11 jan 2021 om 15:41:54 uur.
Artikel is 47 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Omdat mijn oude modem de laatste tijd nogal wat vervelende kuren begon te krijgen, heb ik Ziggo gevraagd om een nieuwe. Deze kwam vanmorgen via PostNL binnen en die heb ik er net tussen gezet. Op Facebook had ik al een aankondiging gedaan, dat mijn sites even tijdelijk niet bereikbaar zijn. Helaas duurde het ietsje langer dan gepland, maar dat is gebruikelijk in de ICT, ... Lees het hele artikel »

Daten met audiovisuele beperking is lastig

Daten met audiovisuele beperking is lastig

Geschreven door Richard Sikkes op do 07 jan 2021 om 18:26:43 uur.
Artikel is 322 keer bekeken en er zijn 1 reactie(s) geplaatst.

Samen zijn is toch veel leuker en gezelliger dan alleen zijn? Dat geldt voor iedereen, maar helemaal voor mensen met een beperking. In "normale" tijden ga je naar een cafe of kroeg, of een plaats waar meer mensen bij elkaar komen en je zo met elkaar in contact kunt komen. Of je duikt het internet op en je gaat online op zoek naar een ... Lees het hele artikel »

Nieuw project gestart bij de dagbesteding

Nieuw project gestart bij de dagbesteding

Geschreven door Richard Sikkes op wo 06 jan 2021 om 13:29:52 uur.
Artikel is 84 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Gisteren ben ik voor het eerst in het nieuwe jaar 2021 weer naar de dagbesteding in het Oog en Oor huis van Gehoord en Gezien in Onnen geweest. Tussen Kerst en Oud & Nieuw was de dagbesteding gesloten. Dat waren 2 lange weken voor mij en ik was ook heel erg blij dat ik er weer naartoe kon. Het was ontzettend fijn om bijna ... Lees het hele artikel »

Weinig begrip voor audiovisuele beperking bij instanties

Weinig begrip voor audiovisuele beperking bij instanties

Geschreven door Richard Sikkes op ma 04 jan 2021 om 13:41:31 uur.
Artikel is 88 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Al geruime tijd ben ik bezig om een WLZ (Wet Langdurige Zorg) indicatie te krijgen, waardoor er voor mij veel meer zorg en mogelijkheden vrijkomen. Gelukkig wordt er al veel zorg vergoed door de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) van de gemeente, maar helaas zoals met zoveel dingen hier in Nederland wordt dat steeds meer ingeperkt. De gemeentes krijgen steeds meer taken vanuit het rijk toebedeeld ... Lees het hele artikel »

Ook een website in stand houden kost geld

Ook een website in stand houden kost geld

Geschreven door Richard Sikkes op ma 04 jan 2021 om 00:22:28 uur.
Artikel is 67 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Zoals jullie misschien wel weten, ontwikkel en host ik de website zelf, helemaal in m'n eentje. Dit alles om de kosten zo laag mogelijk te houden, want het leven is al duur genoeg. Zo houdt het hosten van een website in dat je jaarlijks een bedrag kwijt bent aan de .nl domeinnaam, dat is maar slechts een bedragje van een paar euro per jaar, daar ... Lees het hele artikel »

2020 is bijna voorbij, op naar 2021!

2020 is bijna voorbij, op naar 2021!

Geschreven door Richard Sikkes op wo 30 dec 2020 om 21:42:18 uur.
Artikel is 122 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Allereerst wil ik iedereen een goede jaarwisseling wensen en een goed, nieuw, fris begin van 2021 toewensen. Hopelijk komen we in 2021 van de Corona af en kunnen we weer nader tot elkaar komen. 2020 was op zich best wel een raar jaar en dan druk ik me eigenlijk nog zachtjes uit. Voor mij was het jaar ronduit Kwalitatief Uitermate Teleurstellend. Het was niet een ... Lees het hele artikel »

Het 50e artikel, de Kerst update

Het 50e artikel, de Kerst update

Geschreven door Richard Sikkes op za 26 dec 2020 om 00:17:11 uur. en is bijgewerkt op vr 01 jan 2021 om 17:23:32 uur.
Artikel is 89 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Aangezien ik toch geen of nauwelijks bezoek heb met de feestdagen, ben ik maar eens lekker door de website heen gegaan om eens te kijken of er hier en daar nog wat te verbeteren was aan de code. De afgelopen dagen ben ik al flink bezig geweest met wat uitbreidingen. Vandaag was het tijd voor wat optimalisaties en het herschrijven van wat snel ingetikte code. ... Lees het hele artikel »

Dagbesteding bij Gehoord Gezien in Onnen

Dagbesteding bij Gehoord Gezien in Onnen

Geschreven door Richard Sikkes op di 22 dec 2020 om 20:32:12 uur. en is bijgewerkt op wo 23 dec 2020 om 19:10:38 uur.
Artikel is 427 keer bekeken en er zijn 2 reactie(s) geplaatst.

Dit ervaringsverhaal stond al enige tijd in de planning en was steeds aanwezig in mijn achterhoofd en nu moest het er toch maar eens van komen om het op te schrijven en te delen met jullie. 2020 was best wel een roerig jaar met de Corona en de eerste en tweede lockdown en alle coronamaatregelen. Dit had ook de nodige gevolgen voor mensen met een ... Lees het hele artikel »

Poll toegevoegd

Poll toegevoegd

Geschreven door Richard Sikkes op di 22 dec 2020 om 00:08:26 uur.
Artikel is 35 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Weer even een avondje lekker bezig geweest met het programmeren op de website. De website krijgt steeds meer vorm en alles gaat steeds beter en soepeler werken. Hoewel het voor jullie als bezoekers, bijna niet zichtbaar is, verandert er achter de schermen best wel veel. Ik ben namelijk bezig om mijn leven als beheerder een stuk makkelijker te maken, zodat ik makkelijk dingen kan wijzigen ... Lees het hele artikel »

Plaatjes verplaatst voor meer effecientie

Plaatjes verplaatst voor meer effecientie

Geschreven door Richard Sikkes op vr 18 dec 2020 om 13:41:00 uur. en is bijgewerkt op ma 21 dec 2020 om 17:04:48 uur.
Artikel is 46 keer bekeken en er zijn 3 reactie(s) geplaatst.

Zojuist de operatie afgerond om de plaatjes die bij de artikelen staan, te verplaatsen naar een andere database en zo de nodige ruimte te besparen. Voorheen moest ik bij elke post een plaatje uploaden, die dan vervolgens bij de post werd opgeslagen. Dit werkte op zich wel mooi en handig, maar in de praktijk bleek het toch niet helemaal handig te zijn. Als je meerdere ... Lees het hele artikel »

Apple brengt iOS 14.3 en iPadOS 14.3 uit; Verbeteringen voor toegankelijkheid, ondersteuning voor Apple Fitness + en AirPods Max en meer

Apple brengt iOS 14.3 en iPadOS 14.3 uit; Verbeteringen voor toegankelijkheid, ondersteuning voor Apple Fitness + en AirPods Max en meer

Geschreven door Richard Sikkes op ma 14 dec 2020 om 19:10:48 uur. en is bijgewerkt op do 17 dec 2020 om 16:51:20 uur.
Artikel is 88 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Apple heeft vandaag iOS 14.3 en iPadOS 14.3 uitgebracht; met ondersteuning voor Apple Fitness + en AirPods Max, nieuwe functies, beveiligingsverbeteringen en bugfixes. Bugfixes Onze tests suggereren dat de volgende reeds bestaande toegankelijkheidsproblemen zijn opgelost in iOS 14.3 en iPadOS 14.3: Bij het aanmaken van een nieuwe lijst in de Herinneringen-app is het tekstveld voor de lijsttitel weer toegankelijk met VoiceOver. Bij het bewerken van een bestaande lijst in ... Lees het hele artikel »

Nieuw Fotoalbum op de website

Nieuw Fotoalbum op de website

Geschreven door Richard Sikkes op vr 11 dec 2020 om 20:42:28 uur. en is bijgewerkt op vr 18 dec 2020 om 12:53:26 uur.
Artikel is 106 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

De oplettende lezer zal het vast al opgevallen zijn, er is een nieuwe pagina aan de website toegevoegd. De nieuwe pagina is het Fotoalbum, een lang gekoesterde wens van mezelf, zodat ik makkelijk en snel foto's en andere plaatjes aan de website kan toevoegen. Zo staan alle speksteen foto's bij elkaar en alle schilderijen bij elkaar. Bovenaan de pagina staan knoppen met de verschillende albums ... Lees het hele artikel »

Upgrade Fusion 2019 naar 2021

Upgrade Fusion 2019 naar 2021

Geschreven door Richard Sikkes op do 10 dec 2020 om 14:35:05 uur. en is bijgewerkt op do 17 dec 2020 om 17:56:54 uur.
Artikel is 129 keer bekeken en er zijn 3 reactie(s) geplaatst.

Sinds Juni 2019 maak ik gebruik van de spraak-/ braille software van Freedom Scientific, genaamd Fusion 2019. Ik kreeg daar 3 licentiecodes bij, zodat ik de software op 3 verschillende computers kon installeren en gebruiken. Dit werkte tot voor kort prefect voor mij. Op een gegeven moment begon de software behoorlijk te haperen en ging het grafisch niet goed. Omdat ik nog wel wat kan ... Lees het hele artikel »

Apple brengt iOS 14.2.1 uit voor iPhone 12

Apple brengt iOS 14.2.1 uit voor iPhone 12

Geschreven door Richard Sikkes op do 03 dec 2020 om 09:33:08 uur.
Artikel is 65 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Apple heeft vandaag iOS 14.2.1 uitgebracht om een ‚Äč‚Äčklein aantal opmerkelijke problemen op te lossen die specifiek zijn voor de iPhone 12. Hier zijn de release-opmerkingen voor iOS 14.2.1; Sommige mms-berichten worden mogelijk niet ontvangen Made for iPhone-hoortoestellen kunnen problemen met de geluidskwaliteit hebben bij het luisteren naar audio op de iPhone Het vergrendelscherm reageert mogelijk niet meer op de iPhone 12 mini Aangezien iOS 14.2.1 een beperkte uitgave ... Lees het hele artikel »

NEE, Verkopers NIET welkom!

NEE, Verkopers NIET welkom!

Geschreven door Richard Sikkes op ma 30 nov 2020 om 17:31:03 uur. en is bijgewerkt op vr 25 dec 2020 om 23:32:29 uur.
Artikel is 73 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Wat ben ik tegenwoordig toch blij met mijn "NEE Verkopers NIET welkom"  sticker op mijn deur, dat geeft namelijk ontzettend veel rust en voorkomt een hele hoop ellende en gedoe. Ik kan het echt IEDEREEN aanraden om er eentje op de deur te plakken. In 2015 had ik deze nog niet op mijn deur en het was iedere maand wel raak aan mijn deur, dan ... Lees het hele artikel »

Blind gedropt

Blind gedropt

Geschreven door Richard Sikkes op zo 22 nov 2020 om 19:07:02 uur. en is bijgewerkt op wo 23 dec 2020 om 12:29:48 uur.
Artikel is 402 keer bekeken en er zijn 1 reactie(s) geplaatst.

Samen met Bianca, een vriendin van me, heb ik een midweekje vakantie gepakt bij het park Huttenheugte bij Dalen (Dr) van CenterParcs. Dit hadden we ruim van te voren besloten, geboekt en goed voorbereid. Het was lange tijd erg onzeker wat er nu wel en niet open was, want we zitten nog wel steeds in de 2e golf van de coronapandemie. We hadden onze ... Lees het hele artikel »

Lekker aan het programmeren

Lekker aan het programmeren

Geschreven door Richard Sikkes op zo 22 nov 2020 om 14:18:28 uur.
Artikel is 77 keer bekeken en er zijn 2 reactie(s) geplaatst.

Momenteel zit ik weer even lekker in de programmeerflow en ben dus weer lekker met de website bezig om hem te verbeteren en langzaam nieuwe functies uit te rollen. Zo heb ik op diverse pagina's een pagina navigatie toegevoegd. Dit omdat anders pagina's te lang worden en het overzicht zoek raakt. Hier was ik al mee begonnen bij de Blogposts en nu dit allemaal goed ... Lees het hele artikel »

Apple brengt iOS 14.2 en iPadOS 14.2 uit; Veel bugfixes voor VoiceOver- en braillegebruikers

Apple brengt iOS 14.2 en iPadOS 14.2 uit; Veel bugfixes voor VoiceOver- en braillegebruikers

Geschreven door Richard Sikkes op do 05 nov 2020 om 23:53:16 uur.
Artikel is 117 keer bekeken en er zijn 0 reactie(s) geplaatst.

Apple heeft vandaag iOS 14.2 en iPadOS 14.2 vrijgegeven voor het publiek. Naast oplossingen voor een groot aantal bugs die iOS 14.0 en iPadOS 14.0 introduceerden voor VoiceOver- en braillegebruikers, voegen deze releases de eerder gerapporteerde nieuwe People Detection-functie toe aan de Magnifier-app op apparaten met de LiDAR-scanner. Bugfixes Onze tests suggereren dat de volgende reeds bestaande toegankelijkheidsproblemen zijn opgelost in iOS 14.2 en iPadOS 14.2: De functie Gedetecteerde tekst die ... Lees het hele artikel »Pagina:

Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen gezicht met mondkapje
Speksteen gezicht met mondkapje
49.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS
 

Nog even dit:

Poll:

De Witte Stok zou veel meer aandacht in de media moeten krijgen.

Eens
Oneens
Geen mening
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!