Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Veel Gestelde Vragen

Hoewel er op deze website veel informatie staat, kan het natuurlijk voorkomen dat er allerlei vragen komen bovendrijven, hieronder probeer ik een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen. Mocht u toch nog een vraag hebben die niet hieronder staat vermeld, kunt u altijd contact met mij opnemen via het contactformulier. Op deze manier zorgen we er samen voor dat de website en de informatie steeds beter en completer wordt.

Om deze pagina niet al te lang te maken heb ik de vragen ondergebracht in uitklap menu's, klik op het onderwerp om deze open te klappen, klik vervolgens op een vraag om het antwooord erop te lezen. Nog een keer klikken sluit het uitgeklapte item weer, zodat het allemaal overzichtelijk blijft.

Het doel van deze website is om de problematiek en de ervaringen van mensen met een visuele en/of dubbele beperking, bespreekbaar en inzichtelijk te maken en eventueel onbegrip weg te nemen. Dit doen we op basis van het geven van informatie en voorlichting en de verhalen van anderen.


Een gastles is een les in uw eigen school die door mij verzorgd wordt. In een ochtend of middag vertel ik over mijzelf en de dubbele beperking en waar mensen zoals ik tegenaan lopen, welke obstakels we tegenkomen en hoe we er zelf mee omgaan. Vervolgens laat ik de leerlingen zelf ervaren hoe het is om 1 of meerdere beperkingen te hebben door middel van een ervaringsbril, oordopjes en een taststok en wat obstakels. Vervolgens kunnen de leerlingen allerlei vragen stellen en ik probeer daar een antwoord op te geven. Ook zal ik de nodige tips en adviezen geven hoe men het leven van mensen met een beperking zo makkelijk mogelijk kunt maken.

Het doel van een gastles is om voorlichting te geven over het hebben van een beperking en waar wij doorgaans tegenaan lopen. Ook om meer begrip en besef te krijgen dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is en dat men niet zomaar overal van alles in de weg moet zetten omdat het op dat moment even makkelijker en sneller is.

Tijdens een gastles zal ik eerst een kort verhaal vertellen over mezelf en over mijn dubbele beperking. Vervolgens vertel ik hoe het is om een beperking te hebben en dat men zich helemaal niet hoeft te schamen voor zijn of haar beperking(en) en dat men het zichtbaar en dus bespreekbaar moet maken. Daarna laat ik degenen die dat willen, zelf ervaren hoe het is om een visuele of dubbele beperking te hebben. Na afloop is er ruimte voor het stellen van vragen.


Het advies voor bedrijven en instellingen houdt in dat ik langskom bij het bedrijf of instelling en eerst kritisch rond ga kijken in het bedrijf of instelling. Aan de hand van mijn bevindingen zal ik later mijn visie en adviezen bespreken met de direct betrokkenen en leidinggevenden om zo samen tot oplossingen te komen om een geschikte werkplek te creeren voor mensen met een beperking, zodat ook zij goed mee kunnen draaien in de maatschappij. Ook laat ik degenen die dat willen zelf ervaren, hoe het is om met een beperking door het bedrijf of instelling te lopen, zodat men zelf ook de knelpunten kan ervaren.


Een ervaringsdag is een dagdeel zelf ervaren van hoe het is om met een visuele en/of dubbele beperking door het leven te moeten. We kunnen het allemaal wel uit gaan leggen door het te vertellen en door leuke teksten te schrijven, dan heb je een klein beetje een beeld ervan. Door het echt zelf te ervaren, door middel van een ervaringsbril op in combinatie met oordopjes in, allerlei dagelijkse dingen te doen. Pas dan kunnen mensen zich een stuk beter verplaatsen in onze belevingswereld. Dan wordt iets wat doodnormaal en eenvoudig is, ineens een stuk spannender en lastiger. Oversteken wordt een stuk uitdagender.


In de Webshop vindt u allerlei artikelen die door mensen met een visuele of dubbele beperking zijn gemaakt. Dit zijn prachtige unieke werkstukken waarvan er maar 1 of slechts enkele exemplaren van zijn. Stuk voor stuk zijn het ware kunstwerkjes met een verhaal.

De opbrengst van de webshop komt voor het grootste gedeelte ten goede aan de makers van de werkstukken, per bestelling vraag ik € 1,- voor de webshop en de website. Hosting en het onderhoud van de website zijn tenslotte ook niet gratis.

Als koper of verkoper is het gewoon handig om een account aan te maken. Voor een snelle en makkelijke afhandeling van het kopen en verkopen van artikelen en het regelen van de betalingen. Ook kunt u als u bent ingelogd, de status van uw verkopen en de orderstatus van uw bestelde artikelen inzien. U hoeft maar eenmalig uw gegevens in te vullen en de volgende keer kunt u meteen bestellen. Als verkoper kunt u de status van de door u geplaatste artikelen bekijken en beheren.

Afhankelijk van het gewicht en afmeting worden de actuele prijzen van PostNL doorberekend naar de koper. Deze kosten komen bovenop de prijs van het gekochte artikel. Voor standaard pakketten is dit ongeveer € 7.50. Ook is het in sommige gevallen mogelijk om het artikel zelf op te halen in Sneek, dit zal bij het artikel worden vermeld. In dat geval vervallen de verzendkosten natuurlijk.


Met een account op deze website kunt u allerlei zaken snel en eenvoudig regelen, zoals het bekijken van de orderstatus van de bestelde artikelen en/of de status van uw te verkopen artikelen. Het is een multifunctioneel account, want u kunt zowel artikelen kopen en verkopen als het plaatsen en beheren van linkbanners. Ook kunt u reageren op de geplaatste blogposts. In de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn om afspraken met mij, voor een van mijn Services, te plannen en te beheren.

Om uw account volledig te kunnen gebruiken hebben wij een volledig ingevuld profiel nodig, zodat alle zaken snel en eenvoudig afgehandeld kunnen worden. Met een volledig ingevuld profiel kunt u artikelen in de webshop kopen en/of verkopen, uw linkbanners beheren en de status van uw order(s), linkbanners inzien.

Na iedere wijziging van uw profiel wordt uw account op "on hold" gezet, dit om onze systemen te beschermen en de privacy van de klanten te waarborgen. Na controle door de beheerder wordt uw account weer "open" gezet en kunt u weer gebruik maken van alle mogelijkheden. Afhankelijk van de drukte en het tijdstip kan dit maximaal 24 uur duren.


Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen hartje met halsketting
Speksteen hartje met halsketting
19.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

Ook na de Coronacrisis zou het winkelpersoneel gele- of oranje hesjes moeten blijven dragen.

Ja
Nee
Weet niet
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!