Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Mijn LinkPartners

Hieronder vindt u alle Linkpartners die op een 1 of andere manier zijn verbonden met deze website en haar doelgroep. Staat uw website hier nog niet tussen? Maak een account aan en log in in uw account en plaats uw link / banner.

U mag natuurlijk ten alle tijden een link naar deze website op uw website / facebook pagina plaatsen. Helaas heb ik (nog) geen banners in de aanbieding die u zou kunnen gebruiken, werken met grafische programma's om een banner te maken is voor mij erg lastig. Indien u voor mij een mooie banner (400*100 pixels, of een set in de meest gangbare formaten) zou willen / kunnen maken, zou ik dat zeer op prijs stellen.

oogvereniging.nl

De Oogvereniging is de patiënten- en belangenorganisatie voor alle mensen met een oogaandoening in Nederland.

Wat doet de Oogvereniging?

De Oogvereniging zet zich in voor de belangen van mensen met een oogaandoening én mensen met een oogaandoening in combinatie met een gehoorbeperking.

De Oogvereniging houdt zich bezig met informatievoorziening, belangenbehartiging en ledencontact.

Bartiméus

Wij zijn Bartiméus. Wij zijn er voor alle mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. Ook als ze een meervoudige beperking hebben of problemen ervaren met zien door bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel. Met 1.800 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers stellen wij alles in het werk om mogelijk te maken dat mensen met een visuele beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past. Dat is ambitieus. Maar voor minder doen we het niet.

Koninklijke Visio

Bij Visio kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen ook bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering.

dbconnect.nl

DB-connect is het landelijk expertisecentrum doofblindheid. Voor iedereen met een beperking in horen en zien, hun omgeving en verwijzers.

GGMD - Voor doven en slechthorenden

Mensen hebben soms problemen die ze zelf niet kunnen oplossen. Goed advies of ondersteuning kan dan helpen.

GGMD staat voor Geestelijke Gezondheidszorg en Maatschappelijke Dienstverlening. Onze hulpverlening is bedoeld voor doven, slechthorenden en mensen met andere hoorproblemen:

houddelijnvrij.nl

Nog steeds houdt 56% van de mensen geen rekening met het vrijhouden van geleidelijnen. Er staan vaak fietsen, koffers of reclameborden op. Dit levert voor mensen die slechtziend of blind zijn lastige en zelfs gevaarlijke situaties op. Alle reden om ook in 2020 door te gaan met de campagne ‘Houd de lijn vrij!’.
Doet u ook (weer) mee?

STOP! voor de Witte Stok!

Stop voor de witte stok! Verkeersdeelnemers met een witte stok ervaren te vaak dat er niet voor hen wordt gestopt. Het leidt tot gevaarlijke situaties voor veel blinde en slechtziende voetgangers. Daarom organiseert de Oogvereniging in samenwerking met Visio en Bartiméus in het hele land acties tijdens de Dag van de Witte Stok op dinsdag 15 oktober 2019. Doet u ook mee?

Gehoord en Gezien

Gehoord en Gezien biedt en organiseert zorg voor mensen die ernstig beperkt zijn in horen en zien. In het OOG en OOR huis, op onze locatie in Onnen, wordt dagbesteding voor deze doelgroep geboden.

Robert Coppes Stichting

De Robert Coppes Stichting ondersteunt mensen die een visuele beperking én bijna altijd ook bijkomende problemen hebben.

LSBS.nl

De Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden werd opgericht in 1864 en is één van de fondsen voor blinden en slechtzienden in Nederland. De inkomsten van de LSBS bestaan uit inkomsten eigen vermogen, legaten, erfstellingen en giften.

Gelderse Blinden Stichting

Slechtziend of blind zijn: het is een last waar steeds meer mensen in Nederland vanaf hun geboorte of gedurende hun leven mee geconfronteerd worden. Veel van deze mensen beschikken over te weinig financiële middelen, mede als gevolg van hun beperking, om een in alle opzichten normaal leven te kunnen leiden. En daarvoor zijn wij er. Wij willen het leven van visueel beperkten aangenamer en eenvoudiger maken door hen financieel te ondersteunen bij bijzondere uitgaven.

Sociaal Collectief

Sinds 1 januari 2018 is Stichting Sociaal Collectief Súdwest-Fryslân actief als uitvoerder, vormgever en vernieuwer van het collectieve sociaal werk in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Waarom deze stichting?

Initiatieven van inwoners, organisaties en netwerken in dorpen en steden, laten zien dat de ‘kracht van de samenleving’ er toe doet. Vrijwilligers spelen hierbij een grote rol.

Maar zijn die initiatieven altijd zichtbaar? Lopen ze goed? Zijn ze toegankelijk voor iedereen? Weet men elkaar te vinden? Ervaring leert dat dit, ondanks alle inspanningen, niet altijd zo is. Samen met u gaan we graag aan de slag om hierin een volgende stap te zetten. Met als doel: een krachtige samenleving, voor iedereen!

Sociaal Collectief biedt ondersteuning bij het behouden en ontwikkelen van initiatieven in buurten, wijken en en dorpen. Elkaar kennen en samenwerking zoeken is daarbij belangrijk. Wij leggen contact met inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers en stimuleren om talenten en kennis met elkaar te delen.

Als het goed loopt, laten we weer los. Toch nog hulp nodig? Schroom niet! We blijven (op de achtergrond) aanwezig, gevraagde hulp is nooit ver weg.

AppleVis

Een community-powered website voor blinde en slechtziende gebruikers van Apple's assortiment Mac-computers, de iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch en Apple TV.

AppleVis streeft ernaar de gemeenschap sterker te maken door meerdere routes aan te bieden om relevante en nuttige informatie te openen en te delen. Als gemeenschap proberen we mensen aan te moedigen en te ondersteunen bij het verkennen van de vele manieren waarop Apple-producten en gerelateerde applicaties kansen kunnen bieden aan slechtzienden voor persoonlijke verrijking, onafhankelijkheid en empowerment.

AppleVis biedt ook middelen en mechanismen om het bewustzijn van de toegankelijkheid van Apple-producten en aanverwante applicaties te vergroten en om verdere vooruitgang in toegankelijkheid te bevorderen.

Kentalis

Koninklijke Kentalis ondersteunt mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. Wij vinden het belangrijk dat zij kunnen communiceren met anderen, worden begrepen en kunnen meedoen aan de samenleving. Daarom bieden wij onderzoek, diagnostiek, zorg, speciaal onderwijs, ambulante begeleiding bij reguliere scholen en werkbegeleiding. We zijn er natuurlijk ook voor ouders, familieleden en professionals.

Capido - Dating voor mensen met een beperking

Wanneer je een visuele beperking hebt is het natuurlijk fysiek lastig daten. Ook online daten als je blind of slechtziend bent valt het dan niet mee. Veel datingsites zijn hiervoor niet aangepast voor blinden en slechtzienden mensen om goed leesbaar te zijn.

Dating speciaal voor blinden en slechtzienden

Bij Capido houden we rekening met iedereen die blind of slechtziend is. Want ook mensen met een visuele beperking moeten wat ons betreft zonder problemen met elkaar in contact kunnen komen en kunnen daten. Wij hebben een ‘hoog contrast’-modus toegevoegd, waardoor je bepaalde belangrijke elementen dankzij meer contrast toch goed kunt lezen.

Daarnaast vind je op bepaalde pagina’s een ‘Lees voor’-knop. We lezen de tekst dan gewoon aan je voor. Ideaal voor blinden en slechtzienden, net als wanneer je graag doven en slecht horenden wilt daten.

Ontdek de voordelen van Capido

* Ontmoet mensen die ook een beperking hebben.

* Kom in contact met de Capido Messenger.

* Geef je profiel vorm met een profielfoto.

Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen gezicht met mondkapje
Speksteen gezicht met mondkapje
49.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Oogvereniging zou zich veel actiever moeten opstellen in de Media

Ja
Nee
Geen mening
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!