Mijn LinkPartners
Hieronder vindt u alle Linkpartners die op een 1 of andere manier zijn verbonden met deze
website en haar doelgroep. Staat uw website hier nog niet tussen? Maak een account aan en log in
in uw account en plaats uw link / banner.
U mag natuurlijk ten alle tijden een link naar deze website op uw website / facebook pagina
plaatsen. Helaas heb ik (nog) geen banners in de aanbieding die u zou kunnen gebruiken, werken
met grafische programma's om een banner te maken is voor mij erg lastig. Indien u voor mij een
mooie banner (400*100 pixels, of een set in de meest gangbare formaten) zou willen / kunnen maken,
zou ik dat zeer op prijs stellen.
 |
De Oogvereniging is de patiënten- en belangenorganisatie voor alle mensen met een oogaandoening in Nederland.
Wat doet de Oogvereniging?
De Oogvereniging zet zich in voor de belangen van mensen met een oogaandoening én mensen met een oogaandoening in combinatie met een gehoorbeperking.
De Oogvereniging houdt zich bezig met informatievoorziening, belangenbehartiging en ledencontact.
|
 |
Wij zijn Bartiméus. Wij zijn er voor alle mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. Ook als ze een meervoudige beperking hebben of problemen ervaren met zien door bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel. Met 1.800 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers stellen wij alles in het werk om mogelijk te maken dat mensen met een visuele beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past. Dat is ambitieus. Maar voor minder doen we het niet.
|
 |
Bij Visio kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen ook bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering.
|
 |
DB-connect is het landelijk expertisecentrum doofblindheid. Voor iedereen met een beperking in horen en zien, hun omgeving en verwijzers.
|
 |
Mensen hebben soms problemen die ze zelf niet kunnen oplossen. Goed advies of ondersteuning kan dan helpen.
GGMD staat voor Geestelijke Gezondheidszorg en Maatschappelijke Dienstverlening. Onze hulpverlening is bedoeld voor doven, slechthorenden en mensen met andere hoorproblemen:
|
 |
Nog steeds houdt 56% van de mensen geen rekening met het vrijhouden van geleidelijnen. Er staan vaak fietsen, koffers of reclameborden op. Dit levert voor mensen die slechtziend of blind zijn lastige en zelfs gevaarlijke situaties op. Alle reden om ook in 2020 door te gaan met de campagne ‘Houd de lijn vrij!’.
Doet u ook (weer) mee?
|
 |
Stop voor de witte stok! Verkeersdeelnemers met een witte stok ervaren te vaak dat er niet voor hen wordt gestopt. Het leidt tot gevaarlijke situaties voor veel blinde en slechtziende voetgangers. Daarom organiseert de Oogvereniging in samenwerking met Visio en Bartiméus in het hele land acties tijdens de Dag van de Witte Stok op dinsdag 15 oktober 2019. Doet u ook mee?
|
 |
Gehoord en Gezien biedt en organiseert zorg voor mensen die ernstig beperkt zijn in horen en zien. In het OOG en OOR huis, op onze locatie in Onnen, wordt dagbesteding voor deze doelgroep geboden.
|
 |
De Robert Coppes Stichting ondersteunt mensen die een visuele beperking én bijna altijd ook bijkomende problemen hebben.
|
 |
De Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden werd opgericht in 1864 en is één van de fondsen voor blinden en slechtzienden in Nederland. De inkomsten van de LSBS bestaan uit inkomsten eigen vermogen, legaten, erfstellingen en giften.
|
 |
Slechtziend of blind zijn: het is een last waar steeds meer mensen in Nederland vanaf hun geboorte of gedurende hun leven mee geconfronteerd worden. Veel van deze mensen beschikken over te weinig financiële middelen, mede als gevolg van hun beperking, om een in alle opzichten normaal leven te kunnen leiden. En daarvoor zijn wij er. Wij willen het leven van visueel beperkten aangenamer en eenvoudiger maken door hen financieel te ondersteunen bij bijzondere uitgaven.
|
 |
Sinds 1 januari 2018 is Stichting Sociaal Collectief Súdwest-Fryslân actief als uitvoerder, vormgever en vernieuwer van het collectieve sociaal werk in de gemeente Súdwest-Fryslân.
Waarom deze stichting?
Initiatieven van inwoners, organisaties en netwerken in dorpen en steden, laten zien dat de ‘kracht van de samenleving’ er toe doet. Vrijwilligers spelen hierbij een grote rol.
Maar zijn die initiatieven altijd zichtbaar? Lopen ze goed? Zijn ze toegankelijk voor iedereen? Weet men elkaar te vinden? Ervaring leert dat dit, ondanks alle inspanningen, niet altijd zo is. Samen met u gaan we graag aan de slag om hierin een volgende stap te zetten. Met als doel: een krachtige samenleving, voor iedereen!
Sociaal Collectief biedt ondersteuning bij het behouden en ontwikkelen van initiatieven in buurten, wijken en en dorpen. Elkaar kennen en samenwerking zoeken is daarbij belangrijk. Wij leggen contact met inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers en stimuleren om talenten en kennis met elkaar te delen.
Als het goed loopt, laten we weer los. Toch nog hulp nodig? Schroom niet! We blijven (op de achtergrond) aanwezig, gevraagde hulp is nooit ver weg.
|
 |
Een community-powered website voor blinde en slechtziende gebruikers van Apple's assortiment Mac-computers, de iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch en Apple TV.
AppleVis streeft ernaar de gemeenschap sterker te maken door meerdere routes aan te bieden om relevante en nuttige informatie te openen en te delen. Als gemeenschap proberen we mensen aan te moedigen en te ondersteunen bij het verkennen van de vele manieren waarop Apple-producten en gerelateerde applicaties kansen kunnen bieden aan slechtzienden voor persoonlijke verrijking, onafhankelijkheid en empowerment.
AppleVis biedt ook middelen en mechanismen om het bewustzijn van de toegankelijkheid van Apple-producten en aanverwante applicaties te vergroten en om verdere vooruitgang in toegankelijkheid te bevorderen.
|
 |
Koninklijke Kentalis ondersteunt mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. Wij vinden het belangrijk dat zij kunnen communiceren met anderen, worden begrepen en kunnen meedoen aan de samenleving. Daarom bieden wij onderzoek, diagnostiek, zorg, speciaal onderwijs, ambulante begeleiding bij reguliere scholen en werkbegeleiding. We zijn er natuurlijk ook voor ouders, familieleden en professionals.
|
 |
Kalorama is een zelfstandige zorgorganisatie in de regio Nijmegen. Onze zorg en dienstverlening richt zich op mensen met doofblindheid, mensen die revalideren, mensen met beademing dan wel een laag bewustzijn hebben, mensen met dementie en mensen aan wie wij somatische zorg verlenen. Daarnaast bieden wij highcare hospicezorg. Deze specifieke doelgroepen vragen om veel maatwerk. Onze professionals krijgen hier ruimschoots de ruimte voor.
|
Meer weten?
Bekijk de collectie
Media bestanden, de
FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend
contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een
afspraak met mij te maken voor een van mijn
services. Daarnaast bevat
de
Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er
prachtige en unieke producten te koop in de
Webshop. En bekijk ook eens het
Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.
Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u
op deze pagina
vinden, of meer informatie over deze
website.
Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze
website verdient, laat het me weten via het
Contactformulier. Alleen samen
kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.