Home Services Media Shop Blog Fotoalbum FAQ Over.. Contact Inloggen Registreren Winkelmandje: 0 Item(s) (€ 0,00)

Over deze Website

Deze website is ontstaan met het idee om het leven met een visuele- of dubbele beperking inzichtelijk te maken voor de buitenwereld door middel van eigen ervaringen en die van anderen. Helaas is er anno 2020 nog veel onwetendheid en onbegrip in de samenleving, waardoor er weinig of geen rekening met ons gehouden wordt. Er zijn een aantal websites en stichtingen die hetzelfde doel hebben, dat is alleen maar mooi, want hoe meer erover geschreven en gesproken wordt, hoe bekender het wordt en hopelijk komt er uiteindelijk meer begrip en wordt er meer rekening gehouden met ons en de dingen waar we iedere dag letterlijk en figuurlijk tegenaan lopen.

Maar we moeten de hand ook in onze eigen boezem steken, we moeten er zelf als slechtziende, blinde en/of slechthorende er op uit trekken en niet thuis achter de Geraniums gaan zitten. We moeten laten zien en horen dat wij er ook zijn en er ook toe doen. We zijn niet zielig en als we echt iets willen, dan kunnen we het ook en krijgen we toch dingen voormekaar. Dus pak je stok en neem je hond mee en ga de deur uit, loop door de stad of het dorp en ga op onderzoek uit, verken je buurt en laat vooral zien dat je er bent. En spreek de juiste mensen aan als je dingen op je pad tegenkomt die niet zo handig zijn.

Een belangrijk thema wat regelmatig terug zal keren op deze website is dat wij met al onze beperkingen ons ervoor schamen om met onze beperkingen te koop te lopen, of er voor uit komen. Zo schamen veel slechtzienden zich om met een stok te gaan lopen, of veel slechthorenden schamen zich omdat ze met apparaten in hun oren door het leven moeten. Ja dan ziet iedereen dat ik slechtziend en/of slechthorend ben. De bedoeling van de witte stok is nu juist om het overige verkeer duidelijk te maken dat jij het allemaal niet (meer) ziet en dat ZIJ rekening met jou moeten houden en waar nodig een helpende hand te bieden. Het is puur voor de veiligheid en ook in je eigen belang, want je raakt minder snel vermoeid en het geeft een stuk minder stress van haal ik wel levend de overkant van de straat?

Daarnaast wilde ik een platform bieden voor mensen met een visuele of dubbele beperking om hun creatieve werkstukken te tonen en eventueel te verkopen via een toegankelijke website, zonder allerlei omslachtige toeters en bellen. En dat allemaal voor een klein bedragje. Ondanks dat we slecht zien en/of slecht horen zijn we tot hele mooie dingen in staat en maken we de mooiste werkstukjes. Voor dit doel heb ik de webshop opgezet.

Zo heb ik nog wel meer ideetjes die op den duur allemaal een plekje krijgen op de website. Deze website is helemaal vanaf de grond opgebouwd met pure HTML, CSS, Javascript, PHP en MySQL. Ik had het mezelf wel een stuk makkelijker kunnen maken door bestaande paketten te gebruiken zoals WordPress of andere kant en klare programma's en dat heb ik in eerste instantie ook echt wel geprobeerd en ermee geexperimenteerd. Maar dit beviel me niet echt, of de layout was te omslachtig of bewerkelijk en vaak een ramp voor de voorlees- / braille software. Bovendien deden veel programma's veel dingen die voor ons "nutteloos" zijn, of werkten gewoon te omslachtig en onhandig. Sommigen kreeg ik zelfs ondanks alle pogingen om er toch iets van te maken gewoon helemaal niet aan de praat. Dus besloot ik om zelf het wiel nog maar eens uit te gaan vinden en dan echt helemaal vanaf 0 te beginnen.

Om eerlijk te zijn ben ik niet helemaal vanaf 0 begonnen. Ik had al zo'n beetje een layout gemaakt die na wat aanpassingen best wel te gebruiken was. Daarnaast had ik in het verleden wel goede ervaringen met UserCake, een inlogsysteem met accounts, waar ook nog eens de nodige beveiligingen en versleutelingen in zitten. Helaas is UserCake overgenomen door een andere maker met andere ideetjes dan ik er zelf mee had. En ik heb werkelijk dat nieuwe UserSpice geprobeerd en gezocht naar mogelijkheden om dit in mijn layout te krijgen. Maar deze maker heeft er zoveel in veranderd en toegevoegd, dat je door de bomen het bos niet meer ziet en je op 4 a 5 verschillende plekken dingen aan moest passen om 1 klein dingetje te veranderen. Uit pure frustratie de hele boel verwijderd en weer terug bij af. Gelukkig had diezelfde maker ook nog de laatste UserCake versie op zijn website staan die nog minimaal aangep(t)ast was door hem. Alle nieuwe beveiligingen en versleutelingen zitten erin en heb het zelf hier en daar nog aangepast. Zelf nog de nodige bugs eruit kunnen halen en de overbodige ballast eruit kunnen slopen. Nu heb ik in ieder geval een goede basis voor mijn website om verder mee te bouwen.

Nu de basis er eenmaal is, er kan een account aangemaakt worden en er kan in- en uitgelogd worden. Er is een beheerdersaccount en er zijn mogelijkheden om met groepen te werken die op hun beurt weer allerlei mogelijkheden op de website kunnen benutten. Ideaal voor de webshop om de werkstukjes te kunnen verkopen, of om een blogpost te kunnen schrijven. Vanuit deze basis ben ik verder gaan werken en komen er steeds meer functies bij. Het mooiste is dat ik nu zelf alles onder controle kan houden vanuit het admin panel, zo kan ik makkelijk van alles aanpassen vanuit 1 centrale plek. En omdat ik nu alles zelf ontwikkel en samenstel, kan ik ook de layout helemaal naar mijn hand zetten zodat het voor mij het prettigst werkt.

Ik heb ook voor deze "moeilijkere" weg gekozen omdat het toch ook een uitdaging is om een website te maken, waarmee de spraak-/ braille software en VoiceOver goed overweg kunnen. Zo moet je bijvoorbeeld bij foto's duidelijk een omschrijving meegeven, zodat de software kan aangeven wat er op die foto staat afgebeeld. Het plaatsen van diverse koppen en links en de volgorde van de invulformulieren. Daarnaast moet de website vanaf elk device, smartphone, rablet, laptop, pc e.d. te bekijken zijn en er ongeveer hetzelfde uitzien. Dat is een hele klus en een hele uitdaging, maar naar mijn mening ben ik hier ook wel aardig in geslaagd. Ik heb zelf al het nodige testwerk gedaan op mijn eigen devices en gestoeid met toetsenbord en braille leesregel. Dat ging best wel goed, maar dat geldt misschien niet voor iedereen. Iedere aandoening of beperking is weer anders en iedereen werkt weer op zijn / haar eigen manier.

Zoals ik al zei, op basis van mijn ervaringen vind ik het wel goed lopen. Maar ik heb deze website natuurlijk niet voor mezelf gemaakt. Het is juist de bedoeling dat iedereen er goed mee overweg kan. Ik sta daarom ook open voor alle feedback. Laat het me weten via het contactformulier en ik probeer echt wat met jullie feedback te doen om er zo een goede toegankelijke website van te makken, waar we met z'n allen veel plezier van hebben.

Meer weten?
Bekijk de collectie Media bestanden, de FAQ (Veel gestelde vragen) en u kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om al uw vragen te beantwoorden, of direct een afspraak met mij te maken voor een van mijn services. Daarnaast bevat de Blog een schat aan allerlei nuttige en handige informatie en zijn er prachtige en unieke producten te koop in de Webshop. En bekijk ook eens het Fotoalbum voor mijn speksteen creaties en andere leuke foto's en plaatjes.

Meer informatie over de persoon achter deze website kunt u op deze pagina vinden, of meer informatie over deze website.

Heeft u een tip, suggestie of een interessant verhaal, wat eigenlijk wel een mooi plaatsje op deze website verdient, laat het me weten via het Contactformulier. Alleen samen kunnen we er een mooie, toegankelijke en goede website van maken.


Ook interessant:

Nu in de webshop:

Speksteen gezicht met mondkapje
Speksteen gezicht met mondkapje
49.95
Bekijk Product
Bezoek de Webshop voor meer unieke producten.

Volg me op:

Facebook

RSS Feeds:

RSS

 

Nog even dit:

Poll:

De Witte Stok zou veel meer aandacht in de media moeten krijgen.

Eens
Oneens
Geen mening
Maak uw keuze om het resultaat te tonen.

Steun deze website met een donatie.

Scan de QR code.

QR code om een donatie te doen

of klik op de link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/
betaalverzoek/?id=MXA6uW1SR8CFmR5AA8zPSw

Alvast hartelijk dank!