Welkom bij Richard Sikkes

Hallo en van harte welkom op mijn website. Deze website vertelt meer over mij, mijn leven met een audiovisuele beperking, wat me bezig houdt en hoe ik me staande hou in deze hectische maatschappij.

Momenteel ben ik druk bezig om deze website vorm te geven. Aangezien de meeste softwarepaketten niet aan mijn wensen voldoen en vaak veel te overkill zijn, bouw ik hem helemaal zelf vanaf de grond op. Nouja bijna dan, want in een grijs verleden ben ik ooit aan het stoeien geweest met UserCake, wat later UserSpice werd, dat vond ik op zich wel een fijn pakket, totdat het overging naar UserSpice. De nieuwe makers maakten er een behoorlijke puinhoop van. Dus ik heb de laatste versie van UserCake gepakt en heb daar destijds mijn website met blog en een webshop mee gemaakt.

Daarna heeft de website nog een tijdje op WordPress gedraaid, maar dat vond ik ronduit verschrikkelijk, bij iedere update veranderde er wel weer iets, waardoor je je thema weer moest aanpassen om het toegankelijk te houden. Bovendien is WordPress een gewilde prooi voor hackers en ander gespuis, gezien de vele pogingen om in de website te komen. Daar was ik uiteindelijk helemaal klaar mee en toch maar weer besloten om terug te vallen op m ijn oude vertrouwde systeem. Dit keer maak ik gebruik van Bootstrap 5, PHP en CSS om er een mooi geheel van te maken. Dit zal de basis zijn voor alle websites die ik maak en ga maken.

Ondertussen ben ik meerdere websites tegelijk aan het ontwikkelen, zoals die van VoelKunst.nl, waar ik mijn zelfgemaakte werkstukken op laat zien en verkoop. Deze heeft nu nog de oude layout, maar krijgt binnenkort een nieuw jasje, vergelijkbaar met deze website, alleen een andere kleur en inhoud.

Ook de website van SikkesWeb krijgt een nieuwe jas en zal eindelijk na jaren een invulling krijgen. Het is de bedoeling dat ik daar iets met website hosting en design ga doen, heb tenslotte een zee van ruimte op de server en genoeg power om meer websites te draaien. Maar voordat het zover is, heb ik eerst nog heel wat werk te doen om de basis te leggen voor de nieuwe website(s).

Nogmaals, de website is dus volop in ontwikkeling en het kan dus zijn dat niet alles meteen even goed werkt zoals het zou moeten werken, kom daarom regelmatig eens even langs om te kijken naar de nieuwste ontwikkelingen.